Om vi för en vecka sedan lämnade (eller försökte lämna, vi blev ju strandsatta i ett dygn) ett vintervackert landskap så var det mer åt det grådaskiga hållet när vi denna eftermiddag styrde kosan från Malmö, med kvicksilvret i termometern 26 grader högre upp, dock med samma utdelning – två nya friska poäng i tabelltoppen!

När vi i första perioden gjorde åtta raka pinnar och tog oss från 10-8 ledning till 18-8 (och i princip avgjorde fighten)  så var det med våra fyra effektivitetsmässigt bästa spelare inblandade. Lisa Siösteen startade med en drivetvåa som följdes upp av två raka påsar av Sarah Beal från trepoängsland, assisterad första gången av ”Lollo” Halvarsson och andra gången av Ida Gustafsson. 24-14 efter första perioden där Sarah, Lisa och Ida stod för 18 av poängen.

I den andra perioden var det ”Lollo” Halvarsson som var den stora produceraren framåt med 11 poäng på sitt samvete och vår ledning utökades till 45-24.

Andra halvlek lägger vi snabbt till handlingarna. Vi stretchade inledningsvis försprånget och ledde som mest med 69-39, men Malbas Basket avslutade klart bäst och fick, välförtjänt, med sig en periodvinst i avslutningsakten.

Lisa Siösteen gör en pigg insats i båda riktningarna och slutar som näst bästa poängplockare på 15 poäng. Sarah Beal är effektiv från trepoängsdistans och hittar även hela sju assists och fem defensiva returer. Ida Gustafsson får förhållandevis sparsamt med speltid med är högeffektiv när hon spelar; tre av tre i avslut och fem returer.

Sist, men inte minst, ”Lollo” Halvarsson som noteras för 18 poäng, nio returer och fem assists. Men vänta lite nu; dessa siffror känns bekanta.

En närmare till på statistikraderna från denna matchen och Östersundsmatchen för en vecka sedan visar på exakt samma utdelning vad gäller poäng, returer och assists. Men inte nog med detta; siffrorna bakom är näst intill helt identiska: 5/7 på tvåor (58%) och 4/5 från välgörenhetslinjen (80%). ”Plumpen” i protokollet är att returerna fördelade sig fyra anfalls- och fem försvarsreturer mot Östersund Basket mot sex respektive tre mot Malbas Basket. Var det någon som sa stabil och pålitlig?

Då sätter vi check för ännu en bortakamp med lyckat resultat. Nu startar laddningen för onsdagens bortamatch mot KFUM Central som sätter punkt för ett intensivt matchande; fyra fighter, varav tre på bortagolv, på 12 dagar, innan vi får en liten viloperiod vad avser matchande innan säsongen går in i sitt avgörande.