Erik Juhlin har under några år tillhört det yngre gardet i Wetterbygden Stars. Med sin talang, sitt hårda arbete och sin ödmjukhet i kombination med hundra procent lojalitet har han kommit att bli ett respekterat inslag bland sina äldre lagkamrater. I och med den kontraktsförlängning som nu är ett faktum väntas 20-åringen uppifrån Värmland och Arvika ta nästa steg i sin utveckling och bidra mer aktivt till vad som händer och sker ute på planen även på högsta nationella nivå. Kontraktet är skrivet på 1+1 år.

Efternamnet Juhlin förpliktigar i basketkretsar. Pappa Lars-Åke Juhlin har under alla år varit ett både välkänt och välrenommerat namn inom svensk basket där han framförallt blivit förknippad med att vara någon form av ”Mr Arvika Basket” efter alla roller genom åren både som spelare och ledare. Storasyster Paula Juhlins framfart i Alvik Basket har knappast undgått någon när hon nu tillhört toppskiktet bland spelare i SBL dam i några år. Det är således en basketfamilj med anor som Erik Juhlin nu ska försöka förvalta i kommande upplaga av Wetterbygden Stars. Med ett skott av högsta SBL-klass finns det alla förutsättningar för ett genombrott.

Erik Juhlin har de senaste säsongerna spelat med dubbellicens mellan föreningens SBL-lag och Basketettan-lag. I det sistnämnda laget har han stått på tillväxt genom att få ta ett stort ansvar både offensivt och defensivt. Nu blir det alltså en fortsättning i Wetterbygden Stars och det förklarar den 190 cm långe trepoängsspecialisten på följande sätt:

Jag är riktigt laddad för en fortsättning i Wetterbygden Stars eftersom det har kommit och bli som hemma för mig. Jag trivs extremt bra i både föreningen och i bygden. Jag är säker på att Gabo Loaiza Perez kan göra mig till en bättre och mer självsäker basketspelare. Jag ser fram emot att få sätta igång arbetet och inte minst, att få träffa alla mina underbara lagkamrater som naturligtvis även dom kommer vara fortsatt viktiga för mig, säger Erik Juhlin.

Nämnde Gabo Loaiza Perez har kommit att ta Erik Juhlin under sina vingar vilket blev extra påtagligt för alla oss som under förra säsongen fick bevittna lagets uppvärmningar inför SBL-matcherna där det i Erik Juhlins fall mer handlade om regelrätta, individuella träningspass med Stars nye head coach. Så här säger Gabo Loaiza Perez om sin talang:

Vi är alla mycket glada över att Erik väljer att fortsätta sin karriär med oss i Wetterbygden Stars. Erik är hungrig på att lära sig mer, en förutsättning för vem som helst som har ambitionen att förvalta sin talang. Alla vet vad han är kapabel till offensivt men han behöver fortsätta utveckla sin spelförståelse och sin defensiv för att bli mer konsekvent i sitt spel. Jag ser fram emot att fortsätta hjälpa honom med detta arbete, säger Gabo Loaiza Perez.

Erik Juhlin
# 0
Small Forward
Aktuell genom att precis skrivit ett avtal på 1+1 år med Wetterbygden Stars