Nu står det helt klart: Eddie Alm, i fjol i Nässjö Basket och en av dubbellicenserna som hjälpte Wetterbygden Highlanders med säkrat kontrakt, återvänder nu till Jönköpingslaget och blir därmed en fin förstärkning till en redan stark laguppställning!

För dryga två veckor sedan meddelade nyförvärvet från Jokkmokk, Joar Mikkelsson, att han väljer att fokusera fullt ut på sina studier på Jönköping Universitet. Den sportsliga ledningen i Wetterbygden Basketball har sedan dess jobbat frenetiskt med att fylla den vakans som Joars avhopp innebar och kan nu stolt konstatera att det blir en riktig favorit bland våra yngsta supporters som återvänder till Vätterbygden för spel med Jönköpings basketstolthet – välkommen tillbaka, Eddie Alm!

Så här kommenterar Wetterbygden Basketballs sportchef tillika lagets headcoach det faktum att han nu förfogar över Eddie Alm i laguppställningen i igen:

– Eddie låg överst på allas våra lista tidigt i somras men av olika anledningar valde han bort oss då för att söka lyckan högre upp i seriesystemet. Att nu få chansen på honom igen känns fantastiskt bra och tillsammans med Jesper Wennerholm så kommer han representera vår series mest kreativa backcourt.

Att addera spelare så här tätt inpå seriestart kan alltid vara ”risky business”, i synnerhet för ett lag som fått en så pass fin start på säsongen som vi fått. Med Eddie är jag dock fullständigt trygg för förutom att han är en jäkel på att spela boll, så är det också en fantastisk personlighet som dessutom sitter på den fördelen att han var med oss redan ifjol. Jag är glad och tacksam för att han nu till slut hamnade hos oss, något som innebär att vi inte bli lika sårbara på PG-positionen som vi var med Joars avhopp, avslutar en glad Dennis Aulander.

Eddie Alm förklarar själv det faktum att han nu återvänder till Jönköping för spel med Wetterbygden Highlanders:

 Jag är otrolig taggad för en ny säsong med Wetterbygden Highlanders där jag kan gå all in till skillnad från ifjol då jag tillhörde Nässjö Baskets organisation och pendlade mellan lagen. Det känns fantastiskt roligt att få ta del av denna satsning och det känns redan efter bara två träningar med laget, att vi blivit starkare, både som lag och individuellt.

– Jag vet att jag kan höja intensiteten och vara ett hot överallt på plan. Detta leder till att jag kan, förutom att själv vara ett hot, också kan sätta upp mina lagkamrater i bra lägen. Jag hoppas även kunna bidra med bra stämning på och utanför planen. Det kommer bli skönt att återigen få dra på sig Highlanders-linnet, säger en förväntansfull, Eddie Alm.