Nu står det klart att även Wetterbygden Basketball blir en del av Jönköpings Kommuns ”Pluspolare”. Det innebär att du med Pluspolarkortet är välkommen tillsammans med din ”Pluspolare” till våra matcher. Begreppet ”TILLGÄNGLIGHET” är ett honnörsord gällande hela projektet kring ”Pluspolare” – har du några frågor om just tillgänglighet i samband med våra evenemang så kontaktar du vår Johan Söderkvist på 072-0072221 alternativt johan.soderkvist@wbbasket.se

Vad är Pluspolarkortet?

Pluspolarkortet är en möjlighet för dig som har någon form av funktionsnedsättning att ta del av olika evenemang och verksamheter inom kultur och fritid. Med Pluspolarkortet får du ta med dig en ”Pluspolare” som extra stöd, hjälp eller bara som sällskap – det kan exempelvis vara en kompis. Denna person följer med utan att betala entréavgift på exempelvis idrottsevenemang, konserter eller teater. Du betalar dock ordinarie pris. Pluspolarkortet är gratis och gäller i fem år, därefter kan det förnyas.

Var gäller mitt kort?

Pluspolarkortet är regionalt och ditt kort gäller i alla kommuner i Jönköpings län. De arrangörer och verksamheter som välkomnar ”Pluspolare” presenteras på kommunens webbplats. Det kan vara både privata, kommunala och ideella verksamheter. Tänk på att en del arrangemang/aktiviteter kan ha begränsat antal platser som behöver förhandsbokas. Kortet ger inte någon förtur. Läs mer på respektive hemsidan, sökord ”Pluspolare”.