Wetterbygden Stars har under en längre tid fört diskussioner med Carl Engström om möjligheten att stanna med laget säsongen ut. Carl har sedan en tid tillbaka meddelat att han avser att fortsätta säsongen utomlands varför Stars sportsliga ledning aktivt letat efter hans ersättare. Den processen har nu kommit till ett slut och valet föll till slut på den 212 cm långa centern från Trinidad & Tobago, Kyle Rowley!

Kyle Rowley var på tapeten redan i somras men av olika anledningar blev det inget då. Istället valde Kyle att prova lyckan i Uruguay, närmare bestämt i Urunday Universitario i landets högsta serie, ”LUB”. Där blev det dock bara två matcher eftersom klubbledningen inte klarade av att fullfölja sina åtaganden. Kyle är gift med en svenska varför det blev naturligt att ”mellanlanda” i Sverige. Med hjälp av kontakter föll då valet på Södertälje och Södertälje Kings där Kyle tränade med laget under en dryg månads tid och varifrån man också fått fina rekommendationer om Kyle som basketspelare, men än viktigare: som människa.

Kyle Rowley kommer till spel i Wetterbygden Stars med meriter från både collegespel i USA (Saint Mary´s) samt några av de tuffaste ligorna i Europa och då primärt spanska LEB Gold. Med sin enorma kroppshydda och sin rutin hoppas naturligtvis sportchefen i Wetterbygden Basketball, Dennis Aulander, att han även ska kunna hjälpa Stars i svenska SBL. Så här kommenterar sportchefen de senaste turerna kring föreningens senaste nyförvärv:

För det första vill vi i Wetterbygden Stars rikta ett stort och innerligt tack till Carl Engström för hans tid och engagemang hos oss. Vi har hela tiden känt till förutsättningarna gällande Carls kontraktslängd men ändå innerst inne hoppats att vi skulle kunna övertyga honom om att slutföra säsongen hos oss. Nu blev det inte så och det får vi lov att acceptera. Carl är en fantastisk personlighet och vi önskar inget annat än lycka till med hans ambitioner om spel utanför landets gränser samtidigt som vi inte stänger några dörrar inför framtiden. Svenska landslagscentrar på 217 cm växer sannerligen inte på träd, så dom få relationerna man har med denna typ av spelare, ser man naturligtvis till att vårda, säger Dennis Aulander.

När det gäller Kyle Rowley så har högsta prioritet för oss varit att få in rätt slags karaktär. När man tvingas till denna typ av sena rockader i lagbyggena så vill man i största möjliga mån försöka undvika för mycket turbulens i omklädningsrummet. Kyle kommer med fantastiska rekommendationer både som basketspelare och som människa. För oss gäller det nu att få in Kyle så snabbt som möjligt i vad vi försöker åstadkomma både försvarsmässigt- och anfallsmässigt. Med hans rutin är jag säker på att det kommer gå smidigt samtidigt som vi naturligtvis också måste ha tålamod med att det inte bara är ”att trycka på knappen” och tro att allt sitter direkt. Jag förväntar mig att alla killar nu tar ansvar för den uppkomna situationen för att underlätta Kyles inträde i laget. För att han ska kunna hjälpa oss, måste vi hjälpa honom och det är allas ansvar, säger Dennis Aulander.

Kyle Rowley befinner sig sedan en tid tillbaka i Sveriges vackraste bygd och har även hunnit med att avverka x antal träningar med laget. Så här säger han själv apropå det ändå till slut blev spel i Wetterbygden Stars säsongen 2018-2019:

Första tiden med alla i och runt laget har varit bra. Jag håller fortfarande på att acklimatisera mig till coachernas spelfilosofi men en sak kan jag säga redan nu: det finns enkom bra individer i laget och stämningen är magisk. För mig gäller det som sagt att fortsätta jobba hårt, inte minst när det gäller att komma i full fysisk form. Det är en sak att träna på egna hand i gymmet, något helt annat att gå upp och ner i 5-5 situationer. Jag är dock trygg i mig själv att den omställningen kommer gå smidigt och jag känner mig redan starkare än bara för någon dag sedan. Jag ser fram emot att komma ut där på plan och bidra till att fortsätta sätta Wetterbygden Stars ytterligare på basketkartan, säger Kyle Rowley.   

Arbetet med att få Kyle Rowley spelklar (arbetstillstånd och LOC) är inlett sedan en tid tillbaka och för lagledningen finns just nu inget annat att göra än att invänta svar från diverse instanser som Migrationsverket och SBBF.

Fakta Kyle Rowley

Spelar med tröjnummer # 8
28 år
212 cm

Nyligen signat avtal gällande säsongen ut med Wetterbygden Stars