Wetterbygden Stars har den senaste tiden varit på jakt efter en renodlad forward på position 3 – nu ser den jakten ut att vara över. Med dryga 14 poäng och sex returer i snitt per match i Basketettan norra under föregående säsong så var han både en av Jämtland Baskets och hela seriens bästa spelare. Nu står det klart att det blir fortsatt basketspel men på sydligare breddgrader för den 24-åriga jämtlänningen – vi säger varmt välkommen till Felix Tandberg Vall!  

Felix Tandberg Vall kommer från en riktig basketfamilj uppe i Östersund. Pappa Greger Tandberg var den första som fick den stora äran att kränga på sig Östersunds-linnet en gång i tiden innan det var dags för hans söner. Storebror Max Tandberg Vall har länge ansetts vara ett fysiskt praktexemplar men det där riktigt stora genombrottet i Jämtland Baskets färger på SBL-nivå har låtit vänta på sig. Det var säkert någon uppe i republiken som inför kommande säsong hade hoppats på att turen nu var kommen till lillebror att få chansen att visa upp sig i Nya Sporthallen på högsta nationella nivå. Av detta blir det nu inget. Istället blir det spel i Wetterbygden Stars i Superettan när Felix Tandberg Vall gör sin flickvän sällskap söderut till Sveriges vackraste bygd. Felix Tandberg Vall beskrivs uppe i Jämtland som en spelare som ”gör skillnad” mycket tack vare sin atletiska förmåga, tuffhet och sin förmåga att skapa sitt eget skott. Så här säger Felix själv om det som nu väntar:

Jag flyttar ner från Östersund efter några säsonger med Jämtland Basket i Basketettan. Att få chansen att spela Superettan känns helrätt och är också den bästa chansen för mig att kunna utvecklas som basketspelare. Inte bara blir matcherna något nytt för mig utan även träningarna blir en nivå högre med tanke på den bredd som råder i laget. Jag vill vara med och försöka hjälpa laget och organisationen tillbaka till SBL och tror att den här truppen är kapabel till det. Själv är jag en spelare som har en förmåga att få bollen i korgen trots många gånger lite utsatta lägen, jag upplever mig själv relativt stark i dessa lägen. Jag både hoppas och tror att jag kan komma och passa bra in i årets upplaga av Wetterbygden Stars, säger Felix Tandberg Vall.

Det börjar onekligen dra ihop sig på allvar för Wetterbygden Stars nye headcoach Gabo Loaiza och hans lag, försäsongen är precis runt hörnet och det ska naturligtvis bli spännande att se vad han kan göra med i stort sett nytt lag jämfört med ifjol. Gabo själv konstaterar att rekryteringen av Felix Tandberg Vall hjälper laget ytterligare i sin ambition att vara ett topplag i kommande säsongs Superettan-spel:
Jag är riktigt glad över att kunna räkna in Felix. Vi behövde en spelare på just hans position och i och med hans inträde får vi nu en bättre balans mellan våra guards och våra stora spelare. Felix är inte överdrivit stor men har ändå bevisat för sig själv och sin omgivning vad han är kapabel till offensivt på de stora positionerna. Vi kommer göra allt i vår makt för att hjälpa honom i sin individuella utveckling samtidigt som vi naturligtvis hoppas att han kan bidra med att utveckla vårt lag. Vår intention från dag 1 har hela tiden varit att försöka bilda någon form av gemenskap och atmosfär där man hjälps åt och gläds med varandra och utifrån dom intryck jag fått i min dialog med Felix så är jag säker på att han kommer passa bra in här, säger Gabo Loaiza.

Felix Tandberg Vall
# 12
Forward
Aktuell genom att precis skrivit på ett ettårsavtal med Wetterbygden Stars