Då var det åter dags att matcha i Basketettan; denna gången i Rosenborgshallen i Södertälje vars golv vi är välbekanta med efter träningsturneringen i september och U19-SM spel gångna helg.
SBBK har blandat och gett i serien, mycket för att laguppställningen varierat från match till match. Detta till stor del beroende på att man har tre dubbellicensierade spelare som ömsom spelar med basketettanlaget och ömsom är med i ligalagets uppställning.
Senast gjorde SBBK en imponerande upphämtning och vändning när Lobas slogs tillbaka; då var ”dubbellicenserna” med, men då saknade man i stället den statistiskt bästa spelaren Fatou Bobb, som dock spelade i helgens U19-SM. Vi räknar inte med annat än att få möta ett fulltaligt, och heltaggat, SBBK.
Att laget har en stor potential och mycket hög högstanivå råder det inget tvivel om. Vi blev klart slagna i helgen och minns matchen i träningsturneringen som var helt jämn i 36 minuter innan vi lyckades avgöra i slutet.
Laget består av unga, lovande och mycket utvecklingsbara spelare. Generellt för SBBK-lagen är att spelarna har höga ambitioner, god träningsmoral  och är välskolade. I segermatchen mot Lobas var trepoängsskyttet en viktig faktor så det gäller för Sparks att vara på tårna, komma ut på skyttarna och klara av att hjälpa på det sätt vi tränat på och med rätt roteringar. SBBK spelar även ett intensivt försvarsspel så vad gäller anfallsspelet gäller det att behålla lugnet och hinna se, och läsa, spelet.
 Allting talar för en jämn och tät fight och vi möter denna utmaning med förvissningen om att vi kan.