Headcoach, Johan Enbom, har sagt upp sig från sin tjänst på Sanda Basketgymnasium. Detta innebär att han också lämnar coachuppdraget för Wetterbygden Basketball. ”Sparks” som han i år, tillsammans med Peter Johansson, lotsade till en sjätte plats i Superettan letar nu alltså en ny lösning på coachsidan.

Privata skäl

Johan har valt att säga upp sig från sin tjänst på skolan av rent privata skäl. Under de två år som han arbetat i Jönköping har familjen bott kvar i Helsingborg. Detta innebär att serieprogram och andra uppdrag styrt hur ofta det varit möjligt att åka hem. Något som han nu vill prioritera högre.

Nytt jobb

Fr.o.m. 1 augusti kommer Johan Enbom vara chef för Bad- och sportcentrum i Höörs kommun. Arbetet innebär dels en ny utmaning men också närheten till familjen.

”- Jag har haft den stora förmånen att få arbete med basket i hela mitt yrkesverksamma liv både i Sverige och Danmark. Det har inneburit fantastiskt roliga minnen, möten med nya platser och människor som jag alltid kommer bära med mig. Jag är dock inte i en fas i livet där detta är mer värt än min familj. Jag längtar helt enkelt hem och att kunna leva med min familj på ett annat sätt. Samtidigt får jag också chansen till en ny utmaning i arbetslivet, vilket jag är tacksam för och ser fram mot.” säger Johan Enbom

Arbetet igång

Organisationen kring ”Sparks” är redan igång med att hitta ersättare för Johan Enbom, men också hur man strategiskt ska organisera sig för framtida utmaningar. Sportchef Dennis Aulander om läget; ”- Givetvis är det tråkigt att Johan lämnar oss men jag förstår det till 100% och han har mitt fulla stöd. Att hitta en ersättare för den erfarenhet och kompetens Johan bidragit med är inget man gör i en handvändning, arbetet är i full gång.” Ett arbete som har högsta prioritet. Parallellt med att hitta ersättare är laget inne i en försäsongsträning som leds av Hannu Vilmi, Peter Johansson och Dennis Aulander.

Bästa miljön i landet

Sanda Basketgymnasium och den verksamhet som Wetterbygden bygger är en riktigt bra utvecklingsmiljö något som Johan Enbom vill understryka. ”- Skolan är en fantastiskt bra arbetsplats och projektet med Sparks är ett av landets häftigaste. Vill du bli bra i basket ska du till Wetterbygden! I den bästa av världar hade jag kunnat fortsätta men nu vill jag hem till min familj och då kan jag bara vara stolt över mitt bidrag i verksamheten och tacka alla för resan jag fått vara med på”