Ett sjukt och skadedrabbat Stars åkte på fredagskvällen till Norrköping för att för första gången möta Dolphins  i Basketettan i deras borg Stadium Arena. Stars fick för att fylla truppen ta in två pojkar från ungdomsverksamheten 04/05, men detta hindrade inte att Coach Flynns killar gick till uppkast med enda bilden att ta tredje raka segern.

Dolphins är ett mycket stort och starkt lag, ledda av giganten 206cm Jasmin Kovacevic, och laget som innan denna match vunnit alla sina matcher utom mot serieledarna RIG Mark.

Matchinledningen blir ett ställningskrig med många bollbyten men där Stars jobbar utmärkt i defense och plockar flera starka returer, men där anfallsspelet visar tydliga tecken på nervositet i det för kvällen orutinerade Stars-laget. Efter fyra min har Dolphins tagit taktpinnen, mest pga alldeles för snabba avslut från Stars utan spelare som kommer i andravågen. Med tre min kvar av 1:a q ett leder Dolphins med 14-6, men precis här så lyfter sig vårt försvarsspel genom stark press på bollhållare och detta, tillsammans med ett bra 3-p skytte gör hastigt och mycket lustigt ställningen till Stars-ledning med 1p. Dolphins svarar dock med två snabba 2:or som gör pausresultatet till 20-17 inför 2:a q.

2:q startar med tydlig spelidé från hemmalaget att nyttja sin enorma storleksfördel, och bollarna börjar regna in mot deras 2meters spelare. Stars gör dock det nu väldigt bra och genom att stressa motståndarna så sker många turnovers från dem som håller kvar Stars i poängräkningen. Dock börjar det skönjas en viss passitivitet hos Stars nyckelspelare, något som motståndarna inte är sena att utnyttja. Vid 10p upp så tar Coach Flynn en nödvändig timeout. Trots timeout så har nu offense spelet låst sig rejält för Stars och perioden avslutas med obalanserade avslut som ger Dolphins en ledning med 15p i halvlek, 46-31.

Stars visar ändå att man inte tänker lägga sig ner och dö, utan det finns en tydlig blick i ögonen på våra pojkar att man skall ge det en rejäl chans i andra halvlek.

3:e q: planen är klar; Stars skall ha tålamod i offense och också försöka stänga färgen för Dolphins stora spelare. Dolphins och giganten Kovacevic har en annan plan… går han inte starkt till korgen så skjuter han 3p-skott så det står härliga till, så trots att killarna i Stars krigar i bollarna så får man ingen kontakt utan vid nästa timeout från coach Flynn så är ställningen 61-45.

Stars försöker verkligen kriga sig tillbaka i matchen, men när det åter blir en mot en spel i vårt offense så är Dolphins det starkare laget, och varje gång vi blir slagna så blir det poäng i arslet. Signalen för 3:e q ”räddar oss” lite och ställningen inför sista är 70-50.

Starten av 4:e visar nu tydligt att våra pojkar börjar bli trötta och man får heller ingen energi genom att få några ”runs”. När vi dessutom späder på svaga anfall med mindre begåvade fouls i defense, så är matchen mer eller mindre körd denna kväll. Matchen slutar med att båda lagen i princip spelar av tiden. Sista fem är inget att skriva hem om, förutom att Stars duktiga 05:a Linus Häggmo Grahn får göra Basketettan-debut, vilket givetvis är en enormt stor sak för Linus, samt ett bevis på att återväxten i Wetterbygden är god.

Slutresultatet skrivs till 89-60 i favör till delfinerna.

Stars gör ändå en klart godkänd match utefter att 11 av 22 spelare denna kväll inte kunde delta, så kan vi få tillbaka framför allt lite attackerande spelare till returen så kommer vi definitivt kunna ge Norrköping en match när de kommer till Huskvarna. I dag saknade laget djup och attackstarka spelare för att kunna rubba hemmalaget, but wait and see; STARS will be back!

Bästa spelare i kvällens match var Wiggo Wiberg och Steven Kirksey.