Att förlora är en del av elitidrotten. Att förlora mot ett välskolat lag som Södertälje är inte ett problem, men att förlora på det sätt vi gjorde sved. Matchen fick  egentligen inte den där spännande nerven förrän i sista perioden. Framför allt i första halvlek, fick gästande Södertälje en väldigt enkel resa. Södertälje ”straffade” oss på ett skickligt sätt och kunde vinna med 50-55.

Bra träningsvecka i ryggen

Inför matchen hade Sparks haft en ganska bra träningsvecka. Många av spelarna har steppat upp i sin individuella träning och gjort fina framsteg. Samtidigt har lagträningarna visat att mer och mer av vår taktiska repertoar börjar bära frukt. Det kändes också som vi hade bra koll på Södertälje. Med andra ord handlade väldigt mycket om hårt arbete och att utifrån det ha roligt på planen. Tyvärr för matchen var vi inte beredda att göra jobbet i, framför allt inte i den första halvleken. Södertälje dominerade returtagningen och hade i halvlek en ledning med 25-35.

”- Det är naivt och tro att vi ska kunna vinna en match utan att vara beredda att göra jobbet. Södertälje gör det riktigt bra men vi bjuder på alldeles för enkla avslut i första halvlek. Det är dessutom så att Södertälje har några nycklar i sitt spel som är precis de lägen vi själva letar efter, vilket vi idag hade svårt att ta bort” summerar Johan Enbom den första halvan av matchen.

Klart bättre avslutning

I den andra halvan av matchen ändrade vi en del i vårt försvarsspel och fick lite bättre tryck på Södertälje. Tyvärr för matchen har vi idag inte förmågan att justera vårt spel för att ta bort det motståndaren letar efter. Samtidigt värderar vi vårt eget spel lite för ojämnt. Ett spel skapar vi riktigt bra avslut, för att i nästa läge inte riktigt ha koll på vad som är bäst. Sammanfattar man statistiken för matchen är den helt jämn, med ett litet övertag för oss, undantaget returerna. Södertälje visade med hunger och vilja att man ville vinna bollen och 31-47 talar sitt tydliga språk.

”- Andra halvlek gör vi ett bra försök men att vi förlorar returtagningen med 16 returer visar bara att Södertälje ville mer än oss. De vinner i det ”hårda jobbet” och jag hoppas vi lärt oss denna läxa. Vi har dessutom jobbat med dessa delar på träningarna, men inte tillräckligt bra och noggrant. Vi får ta med detta och göra jobbet bättre i planeringen av nästa prestation” avslutar coach Enbom.

Bäst i Sparks denna match var Alice Jernberg 13 poäng (85% på 2 p), 5 returer, 6 steals och 3 assist.

En match återstår innan jul

Med resultatet i helgens matcher har just nu hela fem lag samma antal segrar. Sparks återfinns på tredje plats i en superjämn serie. Den 13 december spelar Sparks sin sista match innan jul. Lobas kommer på besök som ligger på lika många segrar som oss. En seger är troligen ett måste för att ta oss vidare till Superettan, dessutom bör några resultat gå ”rätt” väg. Sista omgången spelas 20-21 december, där Sparks står över.