I en fight innehållande två halvlekar med helt olika karaktär var Högsbo det klart starkaste laget denna tisdagskväll i Gothia Arena. Tyvärr lyckades vi inte göra det till den gastkramning vi hade hoppats. Därtill var Högsbo för bra.

Inledningsperioden var jämn med lagen växelvis i ledningen. I andra perioden skaffade sig hemmalaget ett klart grepp; av främst två orsaker. Dels Hanna Johanssons offensiva spel där 11 av Högsbos 13 poäng bar Hannas signum (21 av 29 i första halvlek), och dels Högsbos fysiska och tuffa försvarsspel som gjorde att Sparks hade förtvivlat svårt att komma till bra skottlägen och de som skapades bar tydliga tecken på stress i avslutningsögonblicket. Vi mäktade bara med två spelmål i andra perioden och slutade på låga 19 poäng i paus.

När poängdrottningen Hanna tvingades till bänken p. g. a. foulproblem i inledningen av andra halvlek kände vi vittringen. Tyvärr tappade vi då trycket på skarpskytten Eliin Söderström, som olyckligt ostört fick chansen, och naturligtvis tog den, och sköt i tre ganska snabba treor i tredje perioden. Högsbo fick även lite för bra utdelning på sitt löpande under några sekvenser. Vi lyckades inte komma närmare än minus åtta och trots att vi i andra halvlek hittade lite nycklar till öppnare avslut från favoritpositioner lyckades vi inte leverera på den nivå som krävdes för att göra match av det. I stället sprang Högsbo ifrån ytterligare några poäng under den avslutande perioden.

Individuellt plus till Frida som stred tappert i båda ändarna av planen och välförtjänt belönades som bästa Sparksspelare.

Sammanfattningsvis en klar, och välförtjänt, viktoria för Högsbo; grattis! Nu slickar vi såren och satsar på att gå rent resterande tre matcher och skaffa oss ett bra utgångsläge inför kommande Superettaspel. Vi ser också fram emot att efter jul välkomna Högsbo till Huskvarna för revanschmöte.