Så var det dags att starta ”andra halvlek” av höstsäsongen och för Sparks del väntar Smålandsderby mot nykomlingen Nässjö Basket i Nässjö Sporthall på söndag.

Efter några dagars träningsledighet i samband med ”läslovet” har Sparksspelarna nu gnuggats i en del samspelsvarianter som förhoppningsvis ska ge oss förutsättningar för ett ännu effektivare spel under basketettanavslutningen. Tävlingslusten under matchandet på träning har varit god och träningarna präglas nu av lite större tuffhet och kamvilja; bra!

Söndagens motståndare fick en, på flera sätt, tuff inledning på årets seriespel; spelschemat förkunnade fem raka bortamatcher och inledningsmatchen mot RIG Mark blev en riktigt jobbig historia. Därefter har det unga laget spelat upp sig mer och mer, har i flertalet fighter haft överläge en bit in i matchen men inte riktigt räckt till över 40 minuter. Borta mot Huddinge skulle det dock räcka hela vägen; en stark vinst på bortagolv. I den senaste matchen, den första hemma, mot Lobas var man åter starka i inledningen och hade matchen ända in i slutminuten, men lyckades inte knyta till utan inkasserade en mycket knapp, och väldigt retsam, förlust. Laget synes nu verkligen ha kommit in i basketettantempot och andra segern lär inte vara långt borta.

Nässjö har ett ungt lag som spelar frisk och positiv basket med ett ganska jämt poängproducerande där tidigare Sparksspelaren Anna-Maria Mirkovic är i topp; förutom poängmässigt även returtagningsmässigt. Det gäller för oss att se upp; vi är väl medvetna om vad en Anna-Maria i slag kan ”ställa till med”.

Sett till tabellpositionen skulle man kunna förledas tro att det skulle bli en enkel resa för Sparks, men som alla vet så avgörs inga matcher på papperet. Vi kan vara helt övertygade om att vi kommer stöta på ett heltaggat hemmalag som inget hellre vill än att sätta käppar i hjulet för vår segersvit. Varning är härmed utfärdad. Speciellt med tanke på Nässjös förmåga i inledningen på tidigare matcher gäller det för Sparks att vara 100 procent redo direkt från uppkast.