För första gången under denna säsongens seriespel mötte Sparks ett lag som väl matchade oss i centimeter.

När gästerna dessutom inledde med ett inspirerat anfallsspel och sprang golvet väl så bra som hemmalaget fick vi inledningsvis inte ”tag” i matchen på sätt som vi hoppats på. Vi fick, eller tog, heller inte chansen att springa i ”lätta” poäng utan fick jobba för våra lägen. När det sedan var mycket ring ut skyttemässigt skapades viss frustration i hemmalägret. Underläge 12-14 efter första perioden.

Andra perioden började inte direkt bättre offensivt.

Efter att ha kastat bort första anfallet följde fem raka missade skott!! Tack och lov satt nu försvarsspelet så RIG Mark mäktade endast med två poäng under dessa inledande minuter – vi hade fortfarande närkontakt. Fem minuter in i perioden var vi ikapp på 17 och när sedan nästa åtta poäng signerades hemmalaget (fördelade på fyra var för Frida och Ebba) hade vi tagit kommandot; halvtidssiffror; 26-19 efter att vi hållit bortalaget på 5 poäng i andra perioden – bl. a. efter att ha tvingat fram hela tolv bollförluster.

Det skarpa försvarsspelet fortsatte även under den tredje perioden; lika många, alltså tolv, bollförluster registrerades på bortalaget och vi släppte endast till sju poäng bakåt. När flödet i anfallsspelet dessutom infann sig renderade detta 21 pinnar i motståndarkorgen och en ledning efter 30 minuter på 47-26; matchen i hamn.

Glädjande var att intensiteten i försvarsspelet hängde med även under sista ”tian” – slutresultat 62-32, efter att matchens avslutande poäng, ”and one”, gjorts av Hanna Käll, läckert framspelad av Maja; mycket tjusigt, och en fin slutpunkt.

Individuellt ett extra plus till Frida som, precis som alla andra inledningsvis strugglade med avsluten (2 av 7 i första perioden), men som har den så viktiga förmågan att fortsätta ta sina avslut och följdriktigt slutade som vår bästa poängproducerare med en träffprocent på fina 50! Till det vår bästa offensiva returtagare.

En nyttig lärdom för alla är att det så efterlängtade flowet i skyttet inte alltid finns, men att det gäller att skaka av sig det och fortsätta – det kommer att lossna. Framför allt finns det så mycket andra nyckelfaktorer i spelet som går att påverka; försvarsspelet och returtagningen för att nämna ett par. Kanske du går från matchen utan att ha hittat träffen men du kan trots detta vara en viktig faktor för utgången i matchen. Dagens match ger uttrycket ”defense wins” ett ansikte.

När vi summerar första halvlek av höstsäsongen gör vi det som obesegrade; detta är vi glada och stolta över. Vi vet också att det väntar spännande utmaningar under loppet av en månad när vi träffas igen efter några dagar ifrån varandra i samband med höstlovet; fem fighter innehållande bl. a. smålandsderby mot Nässjö och lokalderby mot Brahe och inte minst (som det ser ut i dagsläget) en ren seriefinal på bortagolv mot Högsbo.

Väl värt att träna för