Efter två sköna vinster och ett sportlov är det matchdags igen; denna gången mot Stockholmslaget Norrort, bekanta från förra säsongens Superettanspel där de åsamkade oss två förluster.

Att Norrort även i årets Superetta blir en svår nöt att knäcka bevisades dels dagarna innan vår knappa viktoria mot Central då Norrort segrade mot samma lag med 65-53 och dels så sent som i dag (torsdag) då de slog tillbaka Solna ganska klart.

Norrort består av unga, talangfulla och hungriga spelare; bl. a. förfogar man över flera spelare med ungdomslandslagsmeriter. Där finns längd, skottstyrka och kvickfotade guards; ett välkomponerat lag där många spelare kan kliva fram och ta matchavgörande roller. Emma Edenbert och Matilda Salén har i de två senast matcherna visat sig otroligt giftiga från trepoängsland och i Emilia Stocklassa och Helene Haegerstrand finns lite längre, rörliga spelare som ständigt är ett hot.

Vi kan inte koncentrera oss på att ta bort en enskild spelare utan måste få till en stark kollektiv laginsats för att kunna freda vår korg. Vi kan också räkna med att mötas av ett intensivt och hårt arbetande försvar. Kort sagt kommer vi att få fullt jobb på söndag – ännu en utmaning att älska.

Vi välkomnar också de senaste tre årens Sandinist och Sparks-spelare; Sandra Werner välkommen åter till Wetterbygden och Arenan i Jönköping.