Det finns många sätt att förlora en match på. Det sätt som Forum Fighters idag förlorade sin match på måste ändå vara det bästa tänkbara…Sju krigande tjejer som aldrig viker ner sig! Det var en buss fylld av stolthet som rullande tillbaka till Jönköping från Växjö…

Den förbaskade influensan har tagit ett grepp om spelartruppen i Fighters, och på söndagsmorgonen var det endast sju spelare som var redo för match mot Växjö på bortaplan. Att anlända till Växjö och mötas av tolv spelare i motståndarlaget skulle kunna knäcka vilket lag som helst, men inte den nuvarande sättningen av Fighters spelare!

Trots en tuff inledning av matchen så jobbar sig Forum in i matchen och har snart både kommit ikapp och gått om i första kvart. Man ser tydligt att att våra tjejer inte tänker sälja sig billigt idag, och framför allt inte Therese Holmbom som är överallt på plan och spelar en bländande basket. Frida Ekström avslutar första kvart med en äkta buzzerbeater-trea, och ger Forum ledningen med 15-18.

Laget fortsätter i andra kvart att spela en otroligt uppoffrande basket, som dock kostar kraft och inte riktigt betalar sig i andra kvart. Växjö får lite flyt i avsluten och tar över ledningen i halvlek, 28-24.

I andra halvlek så ställer Fighters om sitt försvar något vilket skapar en hel del huvudbry för Ravens. Samtidigt är det verkligen en riktig kamp över hela banan, där Elin Forsberg gör sin bästa insats för året genom ett perfekt styrspel från sin guardposition, men även Kicki Tadic, som börjar bli mer och mer varm i Fighters-linnet, attackerar korgen så det står härliga till och tvingar Ravens ta flera fouls. Trots fortsatt bra spela fortsätter Växjö spela ett snabbt och aggresivt spel som ger dem en sjupoängs ledning inför sista kvart.

Detta blir den både bästa och mest dramatiska kvart i matchen. Fighters sliter nu hund med sina sju spelare, och där Elin också fått sin fjärde foul, vilket gör att vi måste gå än hårdare på övriga sex i laget. Forum lyckas ta flera defensiva returer genom framför allt Therese som är osannoligt bra i matchens slutskede, där hon tillsammans med övriga medspelare ändå orkar ställa om snabbt till anfall och pressa ner Växjö djupt i sin zon. Fighters är ikapp, och inför sista minuten i matchen så tror vi verkligen på första segern. 61-61 och egen boll, men med galet trötta spelare.

Då kommer tyvärr två ödestigna turnovers som ger Växjö två vändningar, och så är vinsten som bortblåst. Signalen går, Fighters-tjejerna faller ihop en en hög på golvet efter att ha gett precis allt i 40 minuter, men som lik förbannat inte räckte ända fram till målsnöret….

Är vi då ett helt knäckt lag? Hell No! Man ser faktiskt en viss glädje men framför allt en ENORM stolthet i ögonen på tjejerna. Man inser att man gjort precis allt vad som stod i vår makt för att vinna denna match. Det räckte inte denna gång heller, men jäklar vad vi svetsar ihop laget just nu. De tjejer som nu spelar, bygger något som är värd mångt mycket mer än en tvåpoängare i Araby en helt vanlig söndag. Jag och tjejerna känner att vi skönjer ett riktigt bra basketlag som tar form, och när den första segern kommer , så kommer det komma fler!

Laget är grymt idag! Alla gör allt och lite till av vad man kan begära, men det är ändå helt omöjligt att inte nämna vår supercenter Therese, som i denna match spelar non-stop 40 minuter, gör 30 poäng, och tar så många returer så kulramens kulor tar slut. Just nu är Therese definitivt den bästa spelaren i Baskettvåan Småland!

Therese spel har också kickat igång flera andra spelare i laget, och idag måste Kajsa Nordgren och Frida Ekström vara en mardröm att möta med sitt sjukt jobbiga försvarsspel.

Nu tar vi en träningsvecka och sedan har vi två hemmamatcher kommande helg, och då tror jag en nolla kommer att försvinna….