Vid dagens match mot obesegrade Nässjö i damtvåan så gör Therese Holmbom comeback på plan, och vilken comeback!!! Efter en försiktig start är hon totalt dominant mot slutet av matchen. Trots förlust för Fighters idag så nu vädras det morgonluft igen hos Fighters…

 

Vid dagens omstart av Div 2 Dam så har Forum Fighters fått in två nya spelare i Therese Holmbom och Kristina Tadic. Båda tidigare Sandaelever men som nu haft ett längre uppehåll från basketplan. Båda spelarna kommer in i laget med underbar attityd, och även om de är lite ”ringrostiga” så lyfter de Fighters-laget och ger våra ordinarie tjejer en ny speldimension, inte minst på träningarna.

Det blir tyvärr direkt på uppvärmning lite oro i laget, då först Stina Forsberg stukar till foten, och sedan gör Embla Borgh samma sak…en inte helt optimal start….

Matchen startar som senaste tidens matcher för Fighters med alldeles för många turnovers, vilket ger Nässjö möjligheten att direkt hamna i förarsätet i matchen. Dessutom syns det att laget inte spelat ihop under julen, då vi blir väldigt stillastående vid Nässjös konstanta helplanspress.

Det blir nästan lite löjligt när vi gång efter gång springer in i uppsatta dubblingar pga att vi inte lyfter blicken utan stirrar alldeles för mycket i golvet vid uppspel. Nässjö rullar enkelt hem första kvart med ledning 22-13. Andra kvart fortsätter med flera svaga passningar som enkelt bryts, och i friläge är Nässjötjejerna duktiga och straffar oss skoningslöst.

Dock börjar man se att några Fighters-tjejer börjar lyfta sin spel till en mer förväntad nivå. Embla Borgh blir mer och mer stabil på plan, och även Kajsa Nordgren sliter hårt för att vända momentum i matchen. När Erika börjar använda sin fysik i drives mot korgen så börjar även hennes bollar trilla i. Avslutningen av andra kvart inger ett hopp om ett lyft i spelet, där både Linnea Claesson och Frida Ekström gör några bra vinnande spel.Även om Nässjö går till halvtidsvila med en klar 14p-ledning så märker vi att vi börjar tugga oss in i något som kan likna ett eget spel.

I halvlek görs några förändringar i vårt uppspel vilket visar sig vara ett lyft för laget, som nu mycket oftare kommer upp till organiserat offense. Fortfarande ser vi för mycket turnovers från våra tjejer, men vi märker nu att vi börjar störa Nässjös så framgångsrika spelmaskin.

Tredje kvart så börjar Therese visa vad hon kan på plan och hon stoppar fler och fler attacker inside, och en viss frustration börja synas hos hemmalaget. Tredje kvart är jämn spelmässigt även om Nässjö får med sig 3p fler än Forum. Inför sista kvart är ställningen 58-41. Det påbörjade zondefense som vi startade så smått med i tredje ger också Nässjötjejerna problem då inte skotten utifrån trillar i, samtidigt som planens bästa spelare träder fram än mer i handlingarna med defensiva returer och mycket starkt spel i det offensiva tresekunders-området.

Nässjö som inte har någonting att sätta emot där foular hej vilt mot slutet av matchen, vilket skickar fröken Holmbom till linjen, och där har hon nu skjutit in sig. Vi kommer inte närmare än 10p denna gång, men när vi fått några fler träningar tillsammans så kommer Fighters med Kickki och Therese att bli en riktig utmanare till topplagen i vår serie. Hela laget längtar redan till returen, men innan den skall vi ta ett antal segrar, som vi startar redan kommande lördag i Arenan då vi får besök av Kalmar.

Som nämts så är Therse Holmbom banan bäste spelare, och hennes spel lovar riktigt gott för fortsättningen. Även Embla, Erika och Linn lyfter sitt spel ju längre matchen går. Kul är också att alla spelarna hamnar i poängprotokollet idag. Denna våren kan bli riktigt rolig!