I söndags spelades då äntligen första seriematchen för det nya och unga Forum Higlanders i division 2 Småland.

Det var Kalmar Saints som var på besök i Sandahallen denna söndag och som även åkte hemåt som segrare. Matchen öppnas i högt tempo där Kalmar snabbt går till ledning med 7-0 men det är faktiskt Kalmar som tvingas ta första timeouten då vårat försvarsspel ändå är riktigt bra i inledningen av matchen och vi tvingar till Kalmar till svåra avslut och bortkastade bollar.

Så från 7-0 blir det istället 13 – 7 till oss och denna del av matchen måste sägas var våran bästa. Vi behöver bara lära oss att hålla denna intensitet i försvaret under större delar av matcherna. Kalmar kommer tillbaka innan perioden är slut och går även förbi i poängprotokollet. En ledning som de sedan håller hela matchen ut.

För Forum Higlanders del fanns det flera ljusglimtar trots förlusten.

Jag tycker att vårat försvarsspel stundtals såg riktigt bra ut och de rotationer och regler vi jobbat med under de senaste veckorna börjar fastna. Anfallsspelet under matchen var även det bättre och vi behövde lite mer flyt i avsluten och tid att ytterligare spela ihop oss som lag. Men när vi höjde intensiteten i försvaret och samtidigt pushade bollen upp i anfall kunde man se hur mycket talang vi har i laget och att detta kan vara början på något riktigt bra.

På lördag möter vi Nässjö basket borta och då hoppas jag att vi kommer spela ännu bättre i både försvar och anfall för att på så sätt kunna ta säsongens första seger.

//Coach Lindsten