Forum Sparks gjorde i helgen matchpremiär då man spelade två träningsmatcher mot Nässjö Basket och St Helena från Skövde.

Det är ju till stora delar ett nytt lag som i år skall spela som Forum Sparks, och även en ny tränare som nu påbörjat ett flertal nya setups, vilket gör att det gäller att ha tålamod till en start vad gäller spelet.

På lördagen spelades en mycket jämn kamp mot Nässjö Basket, där lagen följdes åt under hela matchen, men där ändå Nässjö merparten av matchen hade en ledning. Efter paus så höjdes nivån på Sparks spel avsevärt, och framför allt så lyckades man ta ner frekvensen av turnovers, vilket i sin tur gjorde att man lyckades gå ikapp och få till en förlängning efter 58-58 vid full tid.I förlängningen så hade dock Sparks full kontroll över matchen och vann till slut med 67-62.

Starka insatser i Forum Sparks gjorde Ida Gustafsson som var planens gigant, med ett otal defensiva returer och framåt gör Ida hela 35 poäng. Även bra insatser av Elin Forsberg och Kajsa Nordgren.

På söndagen mötte man St Helena som startade matchen med ett zonförsvar, vilket Sparks ännu inte hunnit träna in, så detta skapade stor ”hönsgård” under första halvlek. När man sakta börja hitta positioner mot zonen så låser man upp den mycket effektivt i andra halvlek.

Även mot St Helena så har laget svårt till en början med att hamna på rätt platser i det offensiva spelet, men ju längre matchen går desto mer finner man sig till rätta och även denna match lyckas man ta hem till slut med 59-48. Ida Gustafsson var även denna dag lysande matchen igenom, och där övriga tjejer höll en jämn nivå rakt över.

Vi ser redan nu att detta kommer att bli ett mycket svårslaget lag denna säsong, men där honörsordet både från spelare och coacher måste vara tålamod! Forum Sparks måste få möjligheten att spela samman sig, men framför allt ges möjligheten att både förstå och sedan utföra de nya setups som vi nyligen börjat jobba med på träning. Så länge vi ser att tjejerna har roligt ihop på planen så vet vi att det kommer komma bra resultat ut ur denna härliga grupp baskettjejer.

Nu tar vi tag i träningen igen kommande vecka, få tillbaka alla de spelare som inte kunde delta i helgen, och bygger vidare vårt nya basketpussel som skall utmynna i ett topplag; Forum Sparks!