Matchen som vi hade hoppats på skulle bli en utmaning i Baskettvåan, blev istället en total överkörning av ett mycket tunnt Kalmar/Borgholm….

Det vi istället fick beskåda denna eftermiddag var ett mycket hungrigt Sparks som direkt verkligen ville visa vilken nivå man kan spela basket på när man sätter tryck över hela banan. Laget satte gasen i botten direkt, och då såg det ut som det skiljde mer än en division mellan laget. Sparks jagade direkt motståndarnas bollhållare som inte klarade denna press, vilket i sin tur gav ett otal med turnovers som Sparks utnyttjade skoningslöst. Efter första kvart är ställningen 21-5, och faktum är att matchen känns som den redan är över….

Med ett försvarsspel som framför allt leddes av Kajsa Nordgren, likt en iller på jakt, där understöd hela tiden fanns bakom henne av framför allt Kicki, Frida, Ida och Emina, gjorde att hon bokstavligt skrämde livet ur de unga Kalmar-tjejerna. Jakten fortsatte i andra kvart, och när Kajsa sprungit sig trött och Ajnur, Besse, Elin och Linn tar över stafettpinnen att jaga vidare över hela banan, då är Forum Sparks anno 2016 ett svårslaget lag! Att vi dessutom förfogar över Therese och Ida under korgarna gör vårt lag än mer komplett emot olika spel och motståndare.

Sparks fortsätter sitt vägvinnande jobb över banan och har en betryggande ledning i halvlek med 49-19.

Trots ett stort spelövertag så gör inte hela laget jobbet i defense. Sparks har en del unga tjejer som ännu har mycket att lära från de rutinerade lagkamraterna när det gäller uppoffring på båda planhalvorna. En tydlig markering av detta görs av coacherna i paus, och det blir avsevärt bättre i andra halvlek.

Kalmar/Borgholm försöker ställa oss med ett zonförsvar i resterande del av matchen, vilket vi snabbt löser upp och matchbilden fortsätter på samma sätt, med stort spelövertag. Med en ledning med över 40 poäng inför sista kvart tappar vi till slut intensiteten och avslutar matchen i ett lunka-tempo, då det inte krävs mer för att ändå vinna sista kvart, och till slut hela matchen med hela 87-42.

Forum Sparks hela lag jobbar i merparten av matchen mycket bra på offensiva planhalvan, och det är där man vinner matchen.

Defensivt känns det lugnt och stabilt ut med ettrigt jobb och oerhört starka ”sista utposter” i Therese och Ida. En match som denna ger tyvärr inte några svar på vart vi står mot riktigt bra motstånd, utan vi får vänta på nya tuffare utmaningar i serien. Det enda vi vet är att vi är obesegrade och känns ganska stabila, även om mycket kan och kommer att förbättras varje vecka på träning.

Bäst idag i Sparks är Kajsa Nordgren som jobbar stenhårt i varje situation, och just därför också vinner massor av bollar till laget. Även extra plus till Eminas skytte och Ajnurs ”attackbasket” som river stora hål i motståndarna