Då ställer Wetterbygden Sparks om kompassen efter äventyret norrut och riktar blickarna mot den sydliga landsändan, närmare bestämt till Malmö och Heleneholms Sporthall, för returmöte mot Malbas Basket.

Hemmafighten i höstas slutade med Sparksseger med 22 poäng efter en match som, vinsten till trots, lämnade en hel del i övrigt att önska. Bland annat noterades Sparks för hela 23 turnovers; en siffra som inte motsvarar våra förväntningar. Den matchens bästa poängplockare fanns i Malbas Basket i form av huskvarnabekantingen Evelina Svensson, som för övrigt ligger högt upp i seriens individuella poängtabell. I Malbas Baskets senaste match, knapp förlust mot KFUM Central, stod Evelina för hela 23 poäng, och dessutom sju returer, nio assist och sju steals, med andra ord en spelare att ha koll på.

Malbas Basket näst bästa producerare i denna match var också en Svensson, nämligen systern Hanna (även Hanna välkänd i Huskvarna från spel både på Sanda Basketgymnasium och i Brahe Basket), som nu är tillbaka i spel efter den olycksaliga korsbandsskadan i samband med förra säsongens drabbning i Malmö; välkommen åter på basketplanen Hanna! Hannas patenterade trepoängare är välkända i Huskvarna med omnejd!

Ytterligare en ”känning” är förra årets Sparksspelare Jonna Raflund som härjar under korgarna och som hade högsta effektivitetspoängen för Malbas Basket i höstens möte lagen emellan.

Efter förra helgens fyra inspelade poäng och, som vi upplever, ett steg framåt i spelet under Östersundskampen hoppas Sparks att vi ska kunna lyfta ytterligare ett snäpp. Vi ska försöka hålla systrarna Svensson i strama tyglar, vi vill sätta rejäl press på guardsen i Malbas Basket, vi vill dominera under korgarna och inte minst se till att komma till avslut; alltså minimera de bortkastade bollarna.

Vi måste självklart räkna oss som favoriter, men som alltid ska det spelas om det, och det handlar för Sparks del också väldigt mycket om att hitta det vägvinnande spelet inför de utmaningar som vi hoppas få ställas inför lite senare.