En av de tuffaste spelarna i hela Superettan, kanske den allra tuffaste, har bestämt sig för en fortsättning i Wetterbygden Sparks – vi pratar naturligtvis om Frida Jern!

Frida Jern anslöt till Wetterbygden Sparks från lokalkonkurrenten inför fjolårssäsongen och blev omgående precis så viktig, precis den förebild, som lagledningen med headcoach Francisco Pinto i spetsen, hade hoppats på. Fram tills en handledsskada satte stopp för henne under de två sista omgångarna av Superettan, så var hon en frekvent starter i det lag som till slut hamnade på en tredje plats i Superettan och därmed fick se sig snuvade på mållinjen gällande de två platser som innebar kvalspel till landets högsta serie, Basketligan dam.

När nu Wetterbygden Sparks spänner bågen ytterligare i ett försök att försäkra sig om en av de där två platserna kommande säsong så är naturligtvis Frida Jern en monumental pusselbit på alla sätt och vis som nu fallit på plats för föreningens sportchef, Dennis Aulander:

– Visst är det så, i Frida får vi precis den tuffhet och det ledarskap som det här laget behöver fortsätta att bygga vidare på för att kunna ta nästa steg. Frida är en spelare som motståndarna hatar att spela emot och därmed också följaktligen vi älskar att se i våra färger. Sen är ju inte hennes rutin från spel på allra högsta nivå helt ovidkommande heller, Frida vet vad detta handlar om och är inte blyg att förmedla det vidare till sina lagkamrater. Detta i kombination med en pålitlig poäng- och returproduktion så kommer hon fortsätta vara en synnerligen viktig pjäs för oss även i framtiden, säger Dennis Aulander.

Med ett snitt på 10,3 ppg och 5,4 rpg så var hon en av lagets mest producerande spelare i årets Superettan och om vi ska tro på Frida Jern själv så är hon inte nöjd här:

– Jag vill försöka hjälpa den här organisationen att ta sig upp till Basketligan dam, det är det som driver mig och som fortfarande motiverar mig att gå till träningen efter alla dessa år. Jag har spelat i damligan i flera säsonger tidigare och det skulle vara fantastiskt kul att ta sig dit med detta unga och motiverande lag. Jag känner att vi har ytterligare en växel att lägga i, speciellt efter den här säsongen där vi nästan lyckas ta oss till kvalet, säger Frida Jern.

Fakta Frida Jern # 10

28 år
178 cm
Powerforward
Nyligen förlängt kontraktet med Wetterbygden Sparks