En av Basketettans absolut bästa spelare den gångna säsongen, Frida Jern från Brahe Basket, beslutade sig idag för att ansluta till Wetterbygden Sparks inför nästa säsong. Frida Jern bevisade under säsongen som gått att hon är en klasspelare då hon snittade dryga 16 poäng och åtta returer per match.

Frida Jern, född 1989, beskrivs av många som en oöm spelare som inte är rädd för fysisk kontakt. Hon har under hela sin basketkarriär rönt framgång under respektive korg, där hon trots sin ringa längd, konstant varit en pålitlig returtagerska, mycket tack vare sitt mod, tuffhet och beslutsamhet.

På senare tid har hon även utvecklat sitt spel iväg från korgen, något som inte minst visat sig i Basketettan dam den gångna säsongen där hon skjutit dryga 42 % från tvåpoängsland, respektabla 36 % bakom trepoängslinjen och starka 83 % från välgörenhetslinjen – alla respektingivande siffror.

Frida Jern har i Brahe Basket sin moderförening och är också den förening där hon tillbringat merparten av sitt basketspelande i. Undantagen är de tre åren på Sanda Riksbasketgymnasium och samma antal år i Norrköping Dolphins där hon för övrigt också var med och bärgade SM-guldet 2013 till föreningen och staden efter att ha finalbesegrat Solna Vikings i tre raka matcher.

Nu är det alltså återigen dags för ett miljöombyte för Frida Jern och det är en mycket glad sportchef i Wetterbygden Basketball, Dennis Aulander, som konstaterar just detta faktum:

I Frida får vi precis den tuffhet, den där lite skönt kaxiga och självsäkra attityden som vi kanske känner att vi saknat under dessa två år med Sparks. Nu får vi en spelare som har den verbala förmågan, som vet vad detta handlar om och som genom sin vinnarskalle också är beredd att gå i täten för att få jobbet gjort. Vi är självfallet oerhört glada att Frida valt oss och hoppas att vi med henne i vår laguppställning kunna ta nästa steg i vår målsättning, säger Dennis Aulander.

Frida Jern förklarar själv valet av klubb inför säsongen 2016-2017:

– Det har varit ett tufft beslut för mig personligen då Brahe Basket är min moderklubb och Brahe Basket alltid kommer att ha en stor plats i mitt hjärta. Sparks har under de senaste två säsongerna avancerat till Superettan dam vilket vi i Brahe Basket inte lyckats med, så det är klart att jag både hoppas och tror att jag nu ges den möjligheten tillsammans med mina nya lagkamrater. Sparks har också en vision om att i framtiden spela på högsta nationella nivå och det är en vision som jag delar med dom och som inspirerar mig, säger Frida Jern.

– Jag hoppas naturligtvis kunna bidra med min erfarenhet från spel i Basketligan dam, SM-slutspel och landslagsspel för att kunna lyfta laget i ”skarpt läge”. Det är även min förhoppning och ambition att kunna tillföra positiv energi på planen, avslutar en förväntansfull, Frida Jern.

Frida Jern kommer under säsongen 2016-2017 spela med # 10 i Wetterbygden Sparks.