Det är med stor glädje och ännu större stolthet som Wetterbygden Basketball idag kan förkunna att man inleder ett samarbete med ett av de mest etablerade och välkända varumärkena i hela Sverige, Friskis!

Wetterbygden Basketball har sedan en tid tillbaka letat efter en samarbetspartner i motion- och träningsbranschen för att i sin tur kunna erbjuda våra spelare både lokaler och expertis att förlägga sin fys- och rehabiliteringsträning i. Friskis är en ideell idrottsförening med ett för idrottsvärlden ovanligt mål.

Här är målet ett leende.

Det ska helt enkelt vara lustfyllt att träna. Känns det inte roligt, är risken stor att man lägger av. Och om det är roligt, då kommer också prestationen att bli bättre och bättre. Människan är byggd för rörelse och mår därför bäst när hon rör på sig.

Friskis Jönköping har 30 års erfarenhet av träning och har idag över 15 000 medlemmar och tre träningsanläggningar på sammanlagt 6 400 kvm. Cityanläggningen är en av Sveriges läckraste träningsanläggningar. Den största träningsformen är gym, men man har också en mycket stark tradition av gruppträning, som finns i ca 40 olika former. Detta kryddar man sen med kvalitet, lättillgänglighet, både spets och bredd för elittränad eller nybörjare och massor av härlig musik. Och ett lite coolt leende.
Ett träningskort på Friskis gäller i alla lokaler, alltså i City, Huskvarna och på Torsvik.

Läs mer om Friskis Jönköping utbud och lokaler här www.jonkoping.friskissvettis.se

Klubbchefen i Wetterbygden Basketball, Thomas Ekström, kommenterar nu det faktum att man knutit ett avtal som ger möjlighet för Wetterbygden Basketball att, bokstavligt talat, växa även utanför basketplan:

– Det är med stor glädje vi hälsar Friskis Jönköping välkomna som samarbetspartner i Wetterbygden Basketballs elitsatsning.
Friskis är en verksamhet som varenda kotte i Sverige känner till och de bedriver mängder av olika träningskoncept som håller högsta klass i Sverige. Att vår basketförening nu kan kopplas ihop med Friskis Jönköping är bara så häftigt. En trovärdig satsning kräver trovärdiga samarbetspartners och där vet vi att Friskis Jönköping står för både sunda värderingar och enorm entusiasm. Precis som oss, säger Thomas Ekström.

Verksamhetschef för Friskis Jönköping är ingen mindre än Johan Thor och han verkar vara glad över att nu få kunna förknippas med en aktör med framtiden för sig i form av Wetterbygden Basketball:

– Det känns fantastiskt kul att vara med och samverka i Wetterbygden Basketballs elitsatsning. Vårt mål som idrottsförening är att få så många som möjligt att röra på sig på ett sätt man gillar och vi tror att vårt samarbete med Wetterbygden Basketball kan få fler att få upp ögonen både för basket och för träning hos oss i våra fantastiska lokaler, avslutar verksamhetschefen Johan Thor.