Vi är väldigt glada och tacksamma att se att fler barn och ungdomar börjar spela basket hos oss. Fakta är dock att vi har ett folkhälsoproblem i Sverige där allt fler är stillasittande och det går långt ner i åldrarna. Enligt Riksidrottsförbundet är det många barn som börjar med idrott men man ser att redan i 11-årsåldern slutar man.

Över hela vårt land kan vi också se att möjligheten att idrotta också påverkas av var man bor. Wetterbygden Basketball har därför satsat extra mycket på arbete i några av stans prioriterade områden.

I somras deltog föreningens medlemmar i en cykelutmaning från Länsförsäkringar som efter sammanlagt 500 000 kilometer på cykel gav 250 000 kronor till bra samhällsprojekt. Målet nåddes och Wetterbygden Basketball fick ett bidrag som nu kommer att användas för att få fler TJEJER i rörelse.

Enligt Centrum för Idrottsforskning kommer 44 procent av killarna och bara 22 procent av tjejerna  i den rekommenderade  nivån för daglig fysisk aktivitet. Läs mer RF – Strategi 2025

Wetterbygden Basketball i samarbete med Öxnehagaskolan och Fritidsgården Forum drar igång Girls Reach på fredagar kl 14.15-15.15. Alla tjejer som är 10 år och äldre är välkomna och man behöver inte kunna spela basket innan. Fritidsgården kommer vara öppen både innan och efter passet i hallen.

Det blir nog en häftig upplevelse att spela med stjärnorna från Wetterbygden Sparks. De flesta tillfällena kommer basketen att ledas av Samantha Cooper från Kanada och Sarah Saba från USA.

VÄLKOMNA!!