Beskeden kring både kontraktsförlängningar och nya spelare har duggat tätt den senaste tiden och nu har tiden kommit till att presentera ytterligare en positiv och viktig nyhet för Wetterbygden Sparks:  lagets pointguard och ryggrad, Ebba Sjökvist, har bestämt sig för en fortsättning i det mörkblå linnet! Beskedet innebär att coach Patel kan räkna in ytterligare en svensk spelare i laguppställningen vilket i sin tur innebär viss arbetsro när nu han och övriga klubbledningen fortsätter jakten på rätt sorts importer att komplettera det svenska materialet med. 

Ebba Sjökvist belönades under innevarande säsong med totalt 12 starter av de 20 matcher laget spelade. Precis som brukligt är med unga spelare så var det ”ömsom vin och ömsom vatten” för Ebba Sjökvist när det gällde ”leveransen” på plan. Men allt eftersom säsongen fortlöpte så blev det dock alltmer uppenbart att det skulle komma och handla mer om ”ömsom vin” för Ebbas räkning och när väl coachstaben gjorde bokslut, så kanske hon till och med var lagets pålitligaste spelfördelare, i synnerhet när man har i åtanke att kollegor på hennes position ”kom och gick”? Mitt i all denna turbulens stod Ebba kvar i blåsten, som en stadig fyr i natten, vilket naturligtvis förtjänar en enorm respekt. Nu är tanken att hon ska fortsätta leda den kommande upplagan av Wetterbygden Sparks, ett uppdrag hon ser mycket fram emot:

Förtroendet jag fick ifjol gjorde att jag också fick tillbaka suget på basket. För mig kändes det naturligt att stanna i Sparks ytterligare en säsong för att försöka ta nästa steg i min utveckling. Jag ser fram emot ytterligare en säsong med Sparks och både hoppas och tror att vi kan vara med och tampas om mer framskjutna placeringar, säger Ebba Sjökvist.

”Förhållandet” mellan Krumesh Patel och Ebba Sjökvist kanske inte var helt ”smärtfritt” inledningsvis då den sistnämnde hade långgående planer på att faktiskt lägga basketskorna på hyllan. In kom då en coach från Leicester i England med en helt annan approach och synsätt än den kanske Ebba var van vid. X antal månader senare har de bägge två jobbat upp ett förtroendekapital gentemot varandra vilket nu ”spiller över” på de bägge två i allmänhet och laget Wetterbygden Sparks i synnerhet. Krumesh Patel glädje över att Ebba Sjökvist nu bestämt sig för en fortsättning går knappast att ta miste på:

Excited to have Ebba back with us, she has grown a lot in this past season. Her energy on and off the court has been incredible and something we want to make sure we keep around. She has developed parts of her game and something she will now want to build on. She has found the joy again and is something she wants to continue, avslutar Krumesh Patel.