Vid senaste Ordförande-mötet för Småland-Blekinge Basketbollförbund, så uppmärksammades Wetterbygdens Thomas Ekström av både RF-SISUs representant Gunnar Bergman samt Svenska Basketbollförbundets generalsekreterare Fredrik Joulamo.

RF-SISUs Guldnålen tilldelade Thomas Ekström för sina 39 år som ordförande kombinerat med sin roll som verksamhetsansvarig i Forum Basket. På detta sätt vill man lyfta personer som gjort extraordinära insatser för föreningslivet och i detta fall Forum Basket (numera Wetterbygden Basketball).

Som om inte det var gott nog, så fanns även Fredrik Joulamo på plats för att även ge Thomas Svensk Baskets Guldnålen för de insatser han gjort för basketen på både lokal som nationell nivå.

Thomas valdes till ordförande i Forum vid föreningens första årsmöte 1983, och har suttit kvar på den posten till höstens årsmöte då han valde att stiga av ordföranderollen, och då lämna över klubban till Henrik Hall som valdes till ny ordförande av närvarande medlemmar. Numera är Thomas ”bara” ledamot i styrelsen samt fortsatt ansvarig för ungdomsverksamheten.

”Jag är oerhört stolt och tacksam att ha tilldelats Guldnålen från både Svensk Basket som RF-SISU vilket jag ser som ett bevis på att man troligen gjort en hel del bra saker under alla dessa år. Forum Basket har växt från en kvartersklubb på Öxnehaga till en förening som idag har basketbygdens största och bredaste verksamhet för både elit och ungdom.

Nu känns tidpunkten helt rätt att lämna vidare stafettpinnen till Henrik med flera i klubben som har hjärta och kunskap att driva vidare verksamheten mot en ljus framtid” avslutar Thomas.