Den möjlighet till revansch som Sparks hade inför matchen mot Norrort tog man inte. Trots en bättre prestation än för en vecka sedan blev det förlust med 53-59. Sparks spelade stundtals bra för att en stund senare släppa upp och förbi Norrort vid flera tillfällen, vilket man givetvis inte har råd med i Superettan.

”Fyra gånger svängde det”

Efter matchen var bägge lagens coacher överens om att det är få matcher som svänger så mycket som denna. Att lagen byter ledning i matchen kan definitivt förekomma, men att det så tydligt svänger i momentum och fördel i spelet är högst ovanligt. Sparks hade övertag i början på matchen för att i den andra perioden släppa upp och förbi Norrort. I tredje perioden händer samma sak och i slutet får Norrort ordning på sitt spel och kan vinna en tät drabbning med 6 poäng.

Taktiken var variation…

Inför matchen ville vi tydligt variera vårt försvarsspel. Stundtals lyckas detta alldeles utmärkt för att några spel senare vara som bortblåst. Att hålla fokus över hela sitt byte eller hela matchen var både svängande och svårt idag. För att lyckas med vår plan i försvar och med att slå Norrorts press behöver vi om och om igen göra rätt saker och framför allt; kommunicera, vara tydliga och skarpa i våra aktioner. Ett exempel är lösningen på Norrorts press där vi löser den bra i 38 minuter men de sista två minuterna upphör med att göra rätt på inkast och möta passningar.

Bra träningsvecka i ryggen

Trots en bra träningsvecka innan matchen så räckte det alltså inte för att rå på Norrort. En förklaring till att det svänger i matchen kan säkert vara det faktum att vi har flera som precis kommit tillbaka efter sjukdom och skador. Detta är dock inte hela förklaringen tror coach Enbom;

”- Vi behöver som lag förstå vikten av kvalitetsträning och vad var och en ska bidra med för att lyckas. Förra veckan hade vi någon träning som var en av de bästa denna säsong, men vi måste ha fler träningar på denna nivå. Mitt ansvar i detta ligger i att vi uppenbart behöver bli bättre i vårt defensiva spel, vi är inte tillräckligt bra över 40 minuter. Det är mitt ansvar. Var och en av oss i gruppen behöver komma till varje prestation och göra sitt yttersta. Det är allas ansvar.”

Trots resultatet finns det alltid glädjeämnen. Moa Nyberg spelar en riktigt stabil match med 12 poäng (3 av 4 3:or), 5 returer och 11 i effektivitet. Hanna Källs 9 returer, Danielle Elvbos 17 p och 8 returer och Alice Jernbergs 12 poäng och 11 i effektivitet glädjer.

Uppehåll till den 11 mars

Nu är det ett uppehåll i Superettan till den 11 mars då Mark står på programmet på bortaplan. Ett ypperligt tillfälle att både få alla 100% tillbaka och träna med kvalitet. Med fokus på rätt saker och med en inställning om att göra sitt yttersta i varje moment så kan det bli en bra förberedelse inför avslutningen i Superettan.