Denna vecka har det legat stort fokus på att få vårt spel att ”klicka” bättre. Att förstå hur allt vi gör hänger ihop och att alla kan bidra i detta har varit coachernas utmaning. Resultat av träningarna har gått från klarhet till klarhet. Det finns därför förhoppningar om att göra en bra insats och ta med oss de bra delarna från träningarna till matchen på söndag. Helsingborg är tuff nöt att knäcka i deras hemmahall men vi känns redo att anta utmaningen.

Mycket variation och ändå inte

Helsingborg spelar defensivt mestadels man-man försvar med en intention att klara sin egen spelare i alla situationer. Lyckas man med detta är det jobbigt att möta. I försvaret vill man också tidigt få press på boll och en del gånger också dubbla bollhållaren. Tittar man på anfallsspelet finns det mer variation i spelet. Grunden är ett transitionspel där man letar efter vändning och att skapa trianglar, man har också lite andra uppställningar som bl.a. ”horns-screen” och ett ”motionspel” med screen post-post. Dock är det absolut viktigast att hålla redo på spelare som t.ex. Izabella Skogh, Emelie Dahlén och inte minst Matilda Ågren.

Vi ror tillsammans

Ska vi kunna möta lagen i årets basketetta och samtidigt prestera på topp handlar det mesta om att vi får ut maximalt av flertalet av spelarna i laget. Att vi förstår hur vi skapar tillsammans och hur vi på bästa sätt hjälper varandra att få stopp på motståndaren defensivt är av yttersta vikt. ”- Vi närmar oss den nivå vi vill vara på. Flera spelare bidrar och träningarna börjar se bättre ut. När vi tar i och tar ut oss märker vi också att vi behöver varandra, därför känns det bra som coach att se leenden trots att man tagit ut sig totalt. Stämningen är på topp helt enkelt” säger en glad Johan Enbom.

Nyttig kunskap

I och med de tuffa träningarna och vår utveckling märker vi också nya sidor hos varandra. Den kunskapen gör ju att vi bättre kan disponera laget och samtidigt lär vi oss hur vi fungerar tillsammans. Denna vecka har spelarna ”stämplat in” och också tagit ansvar för den egna träningen på ett bra sätt. Scoutingen är klar och vår ”gameplan” börjar falla på plats. Det känns som vi är redo.

Följ oss;

Vi finns på facebook, SparksTV (Youtube), Twitter och Instagram.

Matchen kan följas på livestats på basket.se

Uppkast 14:00 i GA-hallen, Helsingborg

PS. Glöm inte sommar- till vintertid.