Trots en heroisk insats av Wetterbygden Stars så blev till slut Djurgården Basket övermäktiga i det andra mötet lagen emellan och kunde vinna med 88-82.

Det var ett Wetterbygden Stars som under lördagen åkte till huvudstaden för möte Djurgården Basket under hashtagen #anyfuckingexcuse och anledningen till detta stavas naturligtvis den frustration i Stars-lägret över att inte ha alla sina spelare tillgängliga. Sedan tidigare visste man att man inte skulle kunna ha tillgång till nyförvärvet Waly Niang (arbetstillstånd ej klart än) och Kemal Omerbasic (skada baksida lår). Dessutom börjar naturligtvis hela historien kring ”Franco-gate” bli en aningens tjatig, en situation som nu kommit att innebära att Wetterbygden Basketball tagit in expertis utifrån för att reda ut begreppen ”en gång för alla” gällande hans ansökan om arbetstillstånd och det faktum att SBBF konsekvent vägrar han spelarlicens trots att svensk lagstiftning hävdar något annat.

Med detta manfall i åtanke så är ju lördagens prestation (och resultat) uppe i Stockholm klart anmärkningsvärd. Bland insatser att minnas denna lördagseftermiddag är det svårt att hävda något annat än att Albert Masllorens stod för en insats utöver det vanlig eller vad sägs om 17 poäng och 18 (!) returer? Mathias Liljeqvist går 40 tunga minuter och gör det bra med 13 poäng och fyra returer och Eddie Alm fortsätter vara hela seriens mästerskytt från trepoängslinjen (3/7 mot Djurgården) med sina dryga 55 % för säsongen så här långt, imponerande!

I och med att slutsignalen ljöd uppe i Brännkyrkahallen så var det samtidigt startskottet på en intensiv vecka för klubbledningen i Wetterbygden Basketball. Arbetstillstånd för Waly Niang och Franco Kouagnia skulle naturligtvis betyda massor för ett lag som skriker efter avlastning och som skulle öka lagets slagstyrka markant.

Kanske, kanske också samma klubbledning kan lämna ifrån sig en överraskning under veckan som kommer, vem vet?

Följ oss på våra sociala medier eller här på hemsidan för mer nyheter i ärendet, vi lovat att det är värt att vänta på!