Det blev tyvärr inte Sparks som fick spräcka Alvik Baskets förlustnolla, men det gjordes ett gott försök denna lördagseftermiddag. Seger dock till slut för våra gäster från huvudstaden med 73-59.
Det var serieledarna som kom ut både klart tuffare i sin inställning och rakare i sitt spel under inledningen. Efter fem minuter var bortalaget i ledningen med 15-4. Det var först när Sofia Hägg äntrade parketten som hemmalaget kom igång med lite mer fartfylld basket. Efter första perioden var underläget sju poäng, 13-20.
I andra perioden fortsatte Sparks att sakta men säkert krypa lite närmare och efter några lyckade distansavslut från Sofias och, naturligtvis, Cajsas händer var halvvägs in i andra perioden ställningen 26-27. Efter ett par olyckliga returtagningssituationer under egen korg kunde Alvik Basket två anfall i rad, efter missade skott, raka ner returen och vända åter med ett trepoängsspel och en ”ren” trea i bagaget. Dessa, för Sparks, sura poäng ledde till att Alvik Basket återtagit greppet lagom till halvtidsvilan; ställning 30-37. En titt i statistiken visar en helt jämn skottstatistik, men ett övertag i returer för bortalaget som omsattes i 16 ”second chance”-poäng. Motsvarande siffra för hemmafavoriterna var 4 – en viss skillnad.
Sparks startade tredje perioden inspirerat och kröp sakta närmare. Intensivt och bra försvarsspel borgade för detta. När sedan Emina Busatlija hittade bara garn från trepoängsavstånd, vid tre tillfällen, under tre minuter var det vänt; Sparks i förarsätet – 48-43. I detta läge hade Alvik Basket det tufft att hitta bra vägar till avslut och det kändes som att vi hade det. En olycklig foul vid ett trepoängsskott i obalans ”on the buzzer” gav dock Alvik Basket möjlighet att få tre lätta från välgörenhetslinjen. Sparks i ledningen med 52-48 efter 30 minuter.
När Cajsa två minuter in i sista akten satte sin fjärde trea fram till hemmaledning 57-52 skulle det roliga dock vara slut för Sparks del. Det sista dryga sju minuterna blev en öken offensivt – endast två poäng på kontot, och Alvik Basket utnyttjade skickligt Paula Juhlin under korgen samtidigt som Ilaria Zanoni också gick till jobbet. Det rann därvid iväg till en klar bortaseger; 73-59.

Lite snöplig avslutning på en match där vi åtminstone ställde frågan till Alvik Basket. I slutändan visade dock Alvik Basket varför de är obesegrade och gav oss svar på tal. En, utöver slutresultatet då, trevlig match med en utmärkt domarinsats och frejdigt trummande från  ”Jönköping Drum Corps” – tack för det!