Här kommer positiva nyheter för alla som sympatiserar med Wetterbygden Stars i deras jakt på basketens finrum SBL, Svenska Basketligan: de senaste säsongernas skyttekung, Albin Häll-Eriksson, återvänder till Vätterbygden och blir därmed ett starkt tillskott för Wetterbygden Stars i jakten på Djurgården Basket och Köping Stars om de två åtråvärda direktplatserna till SBL.

Albin Häll-Eriksson är ett välbekant ansikte för många inom svensk basket. Han har under åren lyckats jobba upp ett renommé om sig att vara en explosiv spelare som framförallt har sina spetsegenskaper i offensiven. Under sina år i Wetterbygden Basketball har han visat prov på just detta genom att leda poängproduktionen framåt både säsongen 2015-2016 och nu senast som i fjol då han snittade drygt 15 poäng per match för Wetterbygden Highlanders i Superettan efter jul.

Albin har en minst sagt ”brokig” säsong bakom sig. Först var tanken att han skulle ta nästa steg i karriären ute i Nässjö Baskets ligalag men av olika anledningar blev det inget av detta. Efter Höglandet bar det sen av till Skåne och närmare bestämt Trelleborg Pirates, ett lag och organisation som haft det halvkämpigt under första tredjedelen av säsongen i Superettan. Även för Albin själv var det kämpigt, faktiskt så pass kämpigt att den enda utvägen var att ta en timeout från sporten som kommit och bli en stor del av ens identitet, ett tungt bakslag naturligtvis.

Efter någon veckas vila och möjlighet till reflektion har nu dock Albin kommit på andra tankar och efter att telefonen gått het några dagar förra veckan med Wetterbygden Basketballs sportchef, Dennis Aulander, så står det nu alltså klart att Varbergsfostrade, Albin Häll-Eriksson återvänder ”hem” till Wetterbygden Stars.

Så här kommenterar Dennis Aulander turerna kring Albin Häll-Eriksson:

– Det är väl inget att hymla om att vi gärna hade velat behålla Albin i vår organisation och försökt bygga laget runt honom inför denna säsong. Lika självklart var det för oss att önska honom lycka till när han nu valde att söka lyckan någon annanstans. Under hela den här perioden har vi följt hans situation noga och när han nu öppnade upp för möjligheten att komma tillbaka, så var det egentligen inte mycket att tveka på. Albin är i allra högsta grad ”en i familjen” och familjemedlemmar ser man naturligtvis till att vårda ömt.

– Samtidigt är det viktigt för alla parter, i synnerhet för Albin, att förstå att tiden inte stått stilla medan han varit borta. Vi har lyckats bygga upp ett slagkraftigt lag under den här tiden och det är inte riktigt så enkelt att det bara är att promenera in i en fungerade organisation, det är en process som man måste ha respekt för och det är jag säker på att Albin förstår. För oss handlade det om en möjlighet att spetsa truppen ytterligare och framförallt att kunna skapa konkurrens under träningarna. Vi är övertygade om att träningarna framöver kommer att bli ett ”monster” med både Albin och Waly Niang i laget och att detta kommer härda laget för tuffa uppgifter framöver, säger Dennis Aulander.

Spelare som gör övergångar mellan förbundsserielag under säsong hamnar per automatik i ”karantän” i två veckor varför Albin Häll-Eriksson missar även kommande helgs hemmamatch mot Eos Lund – däremot är han då spelklar i den hyperviktiga bortamatchen mot Köping Stars den 16 december.

Så här säger Albin Häll-Eriksson själv om det faktum att det nu återigen blir spel i stadens basketstolthet:

Det känns naturligtvis fantastiskt spännande att få chansen att hoppa på tåget igen med Wetterbygden Stars. Med facit i hand hade detta varit det enda rätta att göra från början, så just därför är jag extra glad att fått chansen åter. Jag ser fram emot att få ha Boris Balibrea som coach och möjligheten till att få träna tillsammans med alla fantastiska spelare i Wetterbygden Stars. Jag är glad och tacksam över att ha fått tillbaka glädjen över basket i Wetterbygden Stars och ska försöka att betala tillbaka genom hårt arbete, lyhördhet och genom att göra det jag är bra på, säger Albin Häll-Eriksson.

Fakta Albin Häll-Eriksson

Kommer att spela med tröjnummer # 6
21 år
191 cm
85 kg

Gör comeback i Wetterbygden Stars den 16 december