Onsdagen bortamatch uppe i Södertälje blev ingen munter upplevelse för Highlanders, detta efter att ha förlorat med 84-41 och där framförallt Q3 var ett sällan skådat bottennapp.

En pratstund före match med den alltid lika sympatiske hemmacoachen, Elias Agathangelidis, förstärkte/förtydligade (att vi stod för en tuff utmaning) bara det vi redan kände till när vi bordade Reinholds Buss flaggskepp: under hans år med Tälje Knights så har laget ALDRIG förlorat en hemmamatch i Rosenborg.

Till denna match var  man dessutom förstärkt med Adam Ramstedt som till vardags faktiskt fått starta vissa matcher för Vedran Bosnics i Södertälje Kings, ett lag således som har alla förutsättningar att ta sig till Superettan och väl där göra anspråk på framskjutna placeringar.

Innan matchstart pratade Highlanders om vikten att våga stå upp, spela med hög koncentration, ta fighten och framförallt älska utmaningen. Hur man än vrider och vänder på det, så kommer man allt som oftast alltid fram till slutsatsen att: motståndaren har fem spelare på banan – vi har fem spelare på banan.

Vi lyckas med ovanstående i ungefär en halv period (ledning med 12-11). Sen gick tåget. Koncentration förvandlades till oskärpa. Mod till rädsla. Och det värsta av allt: vårt misslyckande leder till frustration och i vissa fall även till en del hårda ord internt mellan spelare. Och just det faktum smärtar sjufaldigt mer än att Tälje Knights fick ha kvar sin svit i Rosenborg mot oss denna onsdagskväll när det blev extra påtagligt att kyla och mörker är i annalkande.

För så är det naturligtvis: vi har inga bekymmer så länge vi försöker, så länge vi håller ihop, så länge vi försöker vara konstruktiva med varandra, så länge vi gläds med varandra istället för att ta saker och ting för givet.

I denna serien, med vårt lag, är INGET givet. Vi måste inse att vi måste stå enade om vi vill nå framgång tillsammans. Enade i den bemärkelsen att vi måste också börja inse vad vi ”kan” och ”inte kan”. Bara för att man ”inte kan” en sak ”idag” betyder inte det att man inte kan lära sig den tills ”i morgon”, men detta förutsätter självfallet några saker där den allra viktigaste är att kunna lita på varandra att ALLA gör sitt bästa hela tiden.

Wetterbygden Highlanders vilar idag torsdag för att sen träffas under fredagen för att börja förberedelserna inför söndagens derby mot Brahe Basket. Det är väl ingen hemlighet att det är två lag som suktar efter seger och det är väl heller ingen vågad gissning att det lag som kommer ut ödmjukast, jobbar hårdare än det andra och är beredda att dela både med- och motgångar med sina lagkamrater också har störst chans att gå därifrån med världens vackraste färg på protokollet – rosa.

Kom och stötta killarna i Huskvarna Sporthall nu på söndag kl. 16.00!