Efter två matcher den gångna veckan, tillika två förluster, så beger sig Wetterbygden Highlanders till Köping på lördagen för ett möte mot seriesuveränen, Köping Basket. Man gör det dock med goda minnen på näthinnan eftersom lagens första möte denna säsong innebar hemmaseger i Arenan för Highlanders tidigt i höstas.

För Wetterbygden Highlanders gäller det att så snabbt som möjligt förska hitta tillbaka upp på vinnarspåret igen för att inte tappa mark gentemot sina konkurrenter om de där åtråvärda platserna som innebär säkrat spel i Basketettan även nästa säsong.

Veckans bägge förluster ska, enligt rapporterna, dock stundom ha försiggåtts av goda prestationer även om laget varit drabbat av skadeproblematik i allmänhet och sjukdom i synnerhet.

För att mäkta med och tävla mot en så pass stark motståndare som Köping Basket på deras hemmaplan, så kommer det krävas något riktigt extraordinärt av Wetterbygden Highlanders, i synnerhet i försvarsspelet med en tillhörande stark defensiv returtagning (Köping är kanske seriens mest välväxta lag). Vidare måste man fortsätta vara lika modig man var under första mötet genom att attackera motståndarens korg med både stil, pondus, finess och ackuratess.

Wetterbygden Highlanders tränar under fredagen i Huskvarna Sporthall och då kommer även lagets coach, Dennis Aulander, nominera vilka tolv spelare som får chansen att åka de dryga 27 milen till Köping för att försvara de blå-rosa färgerna!