Efter förra helgens förhållandevis bekväma victoria mot Huddinge Basket på hemmaplan, så väntar det betydligt tuffare utmaningar i helgen för våra ”Högländare” när laget beger sig ut på vägarna i dagarna två för möten mot i tur och ordning: Lobas Basket på lördagen och Trelleborg Pirates på söndagen.

Lördagens match i Pilängshallen mot Lobas Basket skulle man på förhand kunna titulera årets viktigaste match så här långt om det inte vore för det faktum att det fortfarande finns en uppsjö av matcher kvar att spela efteråt. Likväl är det svårt att inte prata i de termerna då det är fullt möjligt, och högst realistiskt, att dessa bägge lag i slutändan kommer vara bland de lag som fightas för att undvika de tre platser som innebär negativt kval. Seger under lördagen för Highlanders skulle innebära att man säkrat fördelen med inbördes möten då man vann första matchen lagen emellan hemma i Jönköping i slutet av oktober.

Efter matchen på lördagen i Lomma så kommer Highlanders behöva ladda på med kolhydrater i mängd för att sen stå givakt igen under söndagen x antal mil längre söderut, närmare bestämt i Piraternas Förlovade Land, Trelleborg.

Det känns som att det inte var speciellt längesen vi besökte Liljeborgsskolan i Trelleborg och fick våra fiskar varma mot, ett för dagen, bättre Trelleborg Pirates. Man ska ha respekt för att spela två matcher på två dagar men det är klart att vi hyser vissa förhoppningar om att komma till Trelleborg på söndag och åtminstone göra en bättre match än vad som var fallet senast vi var där.

Wetterbygden Highlanders kan rapportera om en bra träningsvecka och där merparten av spelarna kommer vara tillgängliga för den laguttagning under fredagsträningen som avslöjar vilka 12 spelare som får chansen att representera vår verksamhet kommande helg. Att vi har konkurrens i laget om nämnda plaster kan bara vara av godo så länge varje individ klarar av att hantera det faktum att man kanske inte blir uttagen aktuellt tillfälle och att man efter detta mentalt klarar av knyta näven i fickan och komma tillbaka starkare än någonsin – vi är trots allt en begynnande elitverksamhet där dessa frågor är vardag för både lag och individer, varför inte Wetterbygden Highlanders?

På söndag kväll någon gång vid 19-tiden vet vi hur allt gått kommande helg, det vi endast kan vara säkra på är att vi ska åka till Skåne och sälja oss dyrt!