Nu på söndag kommer då äntligen det tillfälle som många i Highlanders-gänget väntat på: möjligheten till revansch till förra helgens debacle ute i Nässjö Sporthall då laget inte alls kom upp till den nivå som man hade i seriepremiären borta mot Eskilstuna, nu får vi ett kvitto på vilket lag vi egentligen är: det första mot Eskilstuna? Eller det andra mot Högsbo Basket?

RIG Mark är en lurig motståndare i den bemärkelse att man är dels nya på den här nivån (kommer garanterat spela med en stor iver och frenesi) och dels är förhållandevis okända. Här finns självfallet spjutspetsar i form David Czerpowicz och Kevin Senghore Peterson, två spelare som är fullt kapabla att göra livet surt för alla motståndare Basketettan har att erbjuda, men även dessa bägge spelare är oerfarna när det kommer till Basketettan-spel, precis som sina lagkamrater.

Men med all respekt för RIG Mark: det här är en match där vi önskar få se svar från oss själva och i första hand handlar det om att visa respekt och ödmjukhet inför motståndaren men inte minst: mot oss själva. Lyckas vi med detta och kan kombinera det med hårt arbete genom att sätta tryck på deras guards, ligga i passningsbanor och ta hand om den defensiva returtagningen, ja, då ger vi oss själva chansen till en bra prestation och då också per automatik: ett bra resultat.

Wetterbygden Highlanders tränar på fredagen och då bestäms också vilka 12 spelare som får förtroendet att representera oss denna gång, konkurrensen är både hård och stimulerande även om den störts av en del sjukdomar och skador den senaste tiden, vi vet ju bland annat sedan tidigare att Torbjörn Svensson (korsband) och Rikard Rasmusson (benhinnor) är indisponibla.

Matchen är den första i tävlingssammanhang för Wetterbygden Highlanders inne i Idrottshuset, Arenan i Jönköping och visst hade det varit mumma att få inleda detta äventyr därinne genom en seger och ta det första stegen mot en känsla av att spela i en oövervinnerlig borg!

Uppkast redan kl. 11.30 på söndag.