På söndag vid lunchtid får Highlanders ett spännande besök hemma i Arenan när Lobas Basket från Lomma gästar oss, ett Lobas Basket som inlett säsongen med ett frejdigt spel och som därför kommer bli en tuff nöt för ett Highlanders som suktar efter sin andra seger i årets seriespel.

Lobas Basket kommer till spel beståendes av en stomme spelare som var med och spelade USM Final Four i Huskvarna förra våren, således ett mycket talangfullt lag som headcoach Jörgen Lillieholm förfogar över. Fyra spelare är mer flitigt använda än övriga hittills så det krävs väl ingen större Phil Jackson-erfarenhet att räkna ut att Lobas Basket på söndag kommer handla mycket om Filip Lindström, Martin Nilsson (double-double så här långt, 11,8 ppg/10 rpg), Jesper Wennerholm (20,8 ppg) och Robert Nilsson.

Utöver detta finns det rutin och erfarenhet så att det räcker och blir över i form av Ted Cedermarker och Dwight Bankhead, två herrar med betoning på herrar (läs; män) som vet vad det handlar om att spela boll på den nivå Basketettan har att erbjuda.

För Highlanders del handlar det om att studsa tillbaka efter derbyförlusten mot Brahe Basket förra helgen. Tyvärr verkar det som att laget får klara sig utan Jonathan Peleg som oturligt stukade foten mot just Brahe Basket och ännu inte är helt återställd än.

Kan Highlanders komma ut och kombinera aggressivitet med kyla och kloka beslut så finns det anledning att hoppas på ett bra resultat på söndag. Innan vi dock kan börja snegla på resultatet måste vi först ta ansvar för vår prestation.

Ingen bra prestation – inget bra resultat (så vidare vi inte möter ett väsentligt bättre basketlag).

På söndag vet vi svaret.

Uppkast mellan Wetterbygden Highlanders-Lobas Basket nu på söndag den 25/11 kl. 1200 i Arenan, Idrottshuset.