Knappt har krutröken lagt sig förrän det är dags för Highlanders att ta sig an nästa utmaning Basketettan har att erbjuda och det är inte vilken utmaning som helst heller: Tälje Knights på bortais har aldrig varit en lätt uppgift och kommer garanterat inte bli det ikväll heller.

Wetterbygden Highlanders kommer till spel utan sina dubbellicenser i form av Jonathan Peleg och Eddie Alm som istället är ombedda att vara hemma och träna tillsammans med vårt ligalag (Nässjö Basket) inför deras hemmapremiär på fredag när Norrköping Dolphins gästar Höglandet.

Sedan tidigare vet vi att Torbjörn Svensson och Rikard Rasmusson inte är tillgängliga. I Tobbes fall var det precis lika illa som vi befarade i första läget: korsbandet är delvis av och en lång skaderehabilitering väntar. I Rikards fall så spökar benhinnorna och här är det mer tal om ”vecka- för-vecka” när vi pratar om eventuella comeback-planer. Under tisdagen fick dessutom Kristoffer Grönhage kasta in handduken pga sjukdom.

Detta betyder i sin tur att våra förstaårselever i form av Noel Wedjesjö och Lirigzon Karaqia återigen kommer få chansen att hoppa i det vackra Highlanders-linnet och dressa för match. Från segermatchen minns vi också med glädje Albin Häll-Erikssons återkomst på plan, en comeback som lovar mer och förhoppningsvis får vi se det redan i kväll uppe i Rosenborgshallen, Södertälje kl. 19.00 – det lär behövas!