Efter att ha förlorat på bortaplan mot Djurgården Basket så återvänder Wetterbygden Stars tillbaka till sin hemmaplan i Huskvarna Sporthall nu på söndag för att ta emot västkustens representant inom svensk elitbasket, Högsbo Basket.

Högsbo Basket och hemmafavoriterna Wetterbygden Stars drabbade samman så sent som för dryga tre veckor sedan i samband med John Bauer Hotel Cup. Då gick hemmalaget segrande ur den striden med ett tiotal poäng efter en jämn tillställning, det finns ingen anledning att tro att det inte skulle bli lika jämnt och nervpirrande denna gång.

Högsbo Basket förfogar över några av Superettans största profiler där den kanske allra största är ingen mindre än den fd landslagsspelaren, Martin Ringström. I Högsbo Baskets senaste match mot Köping Basket så stod den rutinerade powerforwarden för 30 av Högsbo Baskets totala 66 poäng, varningen är därmed utfärdad. I Lukas Brehm och Jacob och Max Johansson så har Martin Ringström några roliga lekkamrater som har kapacitet att göra livet surt för mången motståndare, något som inte minst Alvik Basket fick erfara hemma i sitt Åkeshov för två helger sedan där Högsbo Basket inkasserade en blytung seger på bortaplan.

Vid spakarna denna säsong, och många säsonger innan dess, i Högsbo Basket finns en av svensk baskets allra största i form av Jonas Fredrikson som naturligtvis bidrar med oceaner av erfarenhet och kompetens till ett Högsbo Basket i deras ambition att återigen sätta Göteborg på basketkartan på allvar.

Wetterbygden Stars är naturligtvis fullt medvetna om vikten att vinna matcher på hemmaplan i årets Superettan, att ta igen eventuella förluster på hemmaplan på bortaplan kommer bli allt annat än enkelt. För att lyckas med att vinna på söndag så behöver Högsbo Basket stoppas defensivt, att ge sig in i en slags ”run-and-gun” med Högsbo Basket är inte att föredra. Lyckas hemmalaget med detta så har naturligtvis bortalaget också häcken full med utmaningar med att stoppa ett Wetterbygden Stars som bevisligen har hot på flera händer.

FEEL THE ACTION!

Wetterbygden Stars-Högsbo Basket
Söndagen den 8 oktober
Huskvarna Sporthall
15.00

Välkomna!