Högsbo motsvarade väl sitt rykte som ett mycket starkt och svårbemästrat lag. Med en otroligt svårstoppad Hanna Johansson i spetsen, med hot från samtliga positioner och ett aggressivt och varierat försvarsspel fick vi lära oss vad misstag kostar.

Så länge som vi förmår ”göra rätt” kan vi spela mot Högsbo, men minsta misstag så blir vi obönhörligen straffade direkt. 

Mest positivt: Att vi inte viker ner oss utan jobbar på i 40 minuter (förutom de sista tre sekunderna då) – en absolut nödvändighet för framgång. Att Tiffany gör sin bästa match (hittills) – lovar gott. Att Anna-Maria fortsätter spela bra – härlig stabilitet och utveckling. Att Anna fick mycket positivt uträttat under sina minuter – det lönar sig att kämpa på.

Att ta med som lärdom: Vi måste kommunicera bättre på planen – alltså prata med varandra. Från ord till handling. Verkstad. Göra slag i saken. Kalla det vad vi vill men nu är det dags.

Vi vill få chansen att möta Eos och Högsbo igen i vår, och då i vår egen hemmakula.

Vi vill få ytterligare möjligheter att mäta våra krafter mot rutinerade damligaspelare.

Kort sagt vi vill få pröva våra vingar mot det bästa basketettan kan erbjuda.

Då krävs kommunikation!!

Vi behöver också sätta oss själva under lite mera tryck på träningarna än som varit fallet mestadels. Låt veckans onsdagsträning bli ett signum för vad som komma skall. När vi möter lag som spelar försvar som Högsbo gör får vi svårt att följa våra spelmönster; vi blir för stressade. Medicinen därför är att vi stressar varandra mera under våra egna träningar; det ger oss vanan. Då krävs ett vasst och aggressivt försvarsspel och vad är ofta nyckeln därtill; jo kommunikationen (igen).

Vi har ett läge där allting är upp till oss själva. Vi är inte beroende av någon annans prestation än vår egen. Vi har utan tvekan de basketmässiga kvalitéer som efterfrågas. Konsten är att plocka fram dessa när det som bäst behövs. Vi löser ut otroligt mycket av knutarna i vårt spel om vi förmår att prata på planen.

Så varför inte…..?

Vi är rent resultatmässigt där vi önskade att vara ; so far so good. Jag hoppas att samtliga får ut det bästa av kommande veckas skollov (det är ni värda) för att vara till 100 % redo för de fortsatta utmaningarna som väntar under november och december; varav en är att prata på planen…..

Sparksspelare; ta väl hand om er kommande vecka, sen kör vi!!