Sen den senaste matchen, borta mot Västerås, har veckan handlat väldigt mycket om att komma tillbaka på rätt spår igen. Mycket tid har ägnats åt att vässa vårt spel ytterligare. Högsbo är hittills obesegrade i årets serie och vill säkert behålla den sviten även efter denna match. Vi ska givetvis göra allt vi kan i våra förberedelser för att bryta Högsbos segerrad.

Ledarskapet avgör

Ska vi lyckas med våra ambitioner i spelet är det viktigt vad varje spelare bidrar med och att vi har ett ledarskap, främst från pointguard positionen. Erfarenheten från den senaste matchen visar tydligt detta. Träningarna denna vecka har också visat att flera är beredda att jobba hårt för vårt gemensamma resultat. Ett exempel är Julia Winthers positiva spel i matchen mot Västerås och hennes sätt att jobba hårt i veckan visar vad hon verkligen vill. ”- Jag tycker Julia Winther har lyst lite extra denna vecka och hoppas hon behåller detta i matchen mot Högsbo” säger Sparks assisterande coach Peter Johansson.

Högsbo gör det enkla ganska bra

Högsbo har inlett årets Basketetta med segrar mot Eskilstuna och SBBK Utveckling. I de matcherna har man spelat konsekvent i anfallsspelet och ett varierat försvarsspel. Laget är inne i en positiv trend där man får ut mycket av flera spelare. Högsbo har en bra blandning av rutinerade spelare och unga spelare på väg upp. ”- När lag är inne i en positiv trend krävs det ofta att göra det ”lilla extra” för att dels hitta nycklar till det egna spelet men också bryta ett gott självförtroende hos motståndarna. Med Högsbo handlar det dessutom om att vara förberedd på både man-man försvar, zonpress och zonförsvar. Inte helt enkelt men vi har en plan och vi kommer definitivt försöka.” säger Johan Enbom.

Skadeläget

I veckan har Danielle Elvbo haft anpassad träning beroende på den skada hon ådrog sig mot Västerås. Hanna Käll har vilat från något pass och Sandra Werner har varit sjuk. Alla förväntas dock spela för fullt på söndag. Anna Dahl (fot) har en bit kvar till spel men stegrar träningen kommande vecka. Emilia Gonzales Hallberg kommer inte till spel pga sjukdom.

Följ matchen

Matchen på söndag kan du följa på livestats här

Uppkast; söndag 19 oktober kl. 16:00