På lördag spelar Sparks sin sista match innan jul. En match som, sannolikt, avgör om Sparks hamnar i Superettan eller inte. Vid seger över erkänt duktiga Lomma betyder det att vi hamnar bland topp-4 och därmed spelar Superettan efter jul. Dock är detta ingen enkel utmaning. Lobas har ett starkt lag om alla är med.

Fullt lag eller inte?

Lobas har under hela säsongen använt spelare med dubbellicens för Eos i Damligan väldigt varierat. Utöver det har den tidigare Sandaspelaren, Sofie Persson, enbart spelat hemmamatcherna. Kommer man med fullt lag är det spännande och tuff utmaning för oss. Vi har dock full respekt för Lobas oavsett laguppställning. Det handlar mycket om att vi ska göra vårt jobb till fullo, det är det enda vi kan påverka.

Vi ändrar

Sedan den sista matchen mot SBBK har vi haft en hel del sjukdom i laget. Under USM förra helgen hade vi hela fem spelare borta pga sjukdom. Detta är inte på något sätt optimalt i en träningsprocess men för de som spelade USM lärde vi oss oerhört mycket. Vi har jobbat mycket med vår spelidé och hur vi ska använda de vapen vi har. Detta börjar också sitta, vilket göra att spelet ser vassare ut.

I vår spelidé har vi sett riktigt bra ut när vi hittar variationen och kan ändra matchbilden genom listigt försvar.

Energi och det hårda arbetet avgör

Lyckas vi med att hålla tempo och intensiteten uppe under hela matchen kommer vi ha en bra möjlighet att prestera riktigt bra basket. Detta kräver att vi har många spelare som kan kliva in och bidra med just energi, hårt arbete och intensitet. Tillsammans kommer vi att vara mycket starkare än om vi ska förlita oss till enstaka topprestationer.

”- Det känns positivt i gruppen och träningarna har varit både vassa och hållit hög intensitet. Jag tror att vi kommer vara redo att ge allt för att försöka ta oss till Superettan på lördag. Hoppas vi kan få igång lite tryck från läktaren, det ”smittar” och kommer ge oss energi.” säger Johan Enbom, coach för Sparks.

LÖRDAG 13/12 kl. 17:00 i ARENAN. Heja på oss!