Efter rysaren hemma i Huskvarna Sporthall i fredags när Köping Stars betvingades, så är det nu återigen dags för Wetterbygden Stars att bege sig ut på vägarna. Denna gång bär det dock inte iväg lika långt som varit fallet annars den senaste tiden (Umeå och Östersund) utan nu är det istället tal om en liten behagligare resa längs med riksväg 40 de dryga 60 minuterna till Borås för möte med stadens stolthet, Borås Basket.

Resan till Borås må vara behaglig men själva matchen för Stars lär bli allt annat än ”behaglig”. Då går man nämligen upp mot ett av de allra anfallsglada lagen i hela SBL, ett faktum som stärktes ytterligare så sent som i söndagskväll när Borås Basket skickade i smått otroliga 113 poäng (!) uppe i Nya Sporthallen i Östersund mot Jämtland Basket. Borås Baskets facit offensivt sett de fem senaste matcherna är 111 (vs Köping Stars), 88 (@ Nässjö Basket), 113 (@ Uppsala Basket), 113 (vs Umeå BSKT) och nu då senast 113 poäng mot Jämtland Basket – frågor på detta?

Bekymret för Borås Basket senast uppe i Östersund var att hemmalaget mäktade med att göra 120 poäng i vad som här på efterhand, och med facit i hand, måste anses vara något av det svettigaste vi någonsin skådat i anfallsväg mellan två lag på den här nivån.

Att Borås Basket vet hur man får bolluslingen i korgen står alltså bortom alla tvivel. Här finns också flera MVP-kandidater i form av bland annat den vindsnabbe och mycket irrationelle pointguarden, Nimrod Hilliard IV som fram till uppkast ikväll snittar dryga 20 poäng per match. Som att inte hans talang vore nog så ackompanjeras han av hans ”tvillingbror” (rent utseendemässigt är dom otroligt likt varandra) vid namn Marcus Tyus som även han är uppe och nickar vid 20-strecket gällande poängsnittet per match. Som att inte detta vore nog, så har sportchefen i Borås Basket, Jonas Larsson, kryddat denna anrättning med ytterligare en spektakulär och synnerligen effektiv spelare i form av Michael Moore som även han snittar, just det, cirka 20 poäng per match. Här har alltså Borås Basket en trio som ”any given night” är fullt kapabla att skicka i 60+ poäng och därmed få sina motståndare att längta efter både godnattsaga och snuttefilt efter slutsignal de aktuella kvällarna.

Nu har ju Wetterbygden Stars under sin sejour hittills i SBL själva sett till att förse sina motståndare med både godnattsagor och snuttefiltar under första tredjedelen av säsongen, i synnerhet på bortaplan. Av någon anledning verkar spelet på bortaplan passa årets upplaga av Wetterbygden Stars och kanske skulle man kunna härleda detta till någon form av underskattning från dom mer etablerade storklubbarna på deras hemmaplan, eller?

Om så var fallet i början av serien så är definitivt sanningen något annat nu.

Numera finns det inget lag i SBL som underskattar Wetterbygden Stars förmåga att stänga ner matcher på bortaplan varför vi kan räkna med två lag som hyser den största respekt för varandras förmågor när väl lädret går i luften vid 19-tiden ikväll. Kan Wetterbygden Stars ”slå ner” på hemmalagets oerhörda förmåga att vända spelet från försvar till anfall, så är naturligtvis mycket vunnet, men det våra damer och herrar, är minst sagt lättare sagt än gjort.

Bägge lagen dras med en del skadebekymmer men är knappast något faktum som någon av lagens coacher vill lyssna på. Att kunna hantera ”tuffa perioder av skadebekymmer” är A och O för vilken framgångsrik organisation som helst och handlar bara om att göra det bästa möjliga av situationen. Klarar man detta så kan man ju också se framtiden an med tillförsikt då man samtidigt vet att man har lite ”sparkapital” att ta till längre fram.

Borås Basket-Wetterbygden Stars
Onsdagen den 14 november
Boråshallen
19.04

Ingen möjlighet att se matchen LIVE i Borås? Lugn, du ser matchen på via länken nedan. Swisha 990 kr till 123 215 6735 så skickar vi över koden som berättigar dig tillgång till ALLA matcher i SBL under säsongen 2018-2019. Glöm inte att skicka ett sms till 0708-941106 när du swishat så att vi vet när att skicka över koden.

https://sblplay.se/