När Wetterbygden Stars under lördagen beger sig de dryga tio milen västerut till Boråshallen för match mot den hallens hyresgäster, så gör man det inför en förmodad storpublik. Dagen till ära bjuder nämligen Borås Basket på entrén och därmed blir en redan attraktiv produkt än mer attraktiv för Boråsborna, kanske till och med så pass attraktiv att även de vackraste människorna, från Sveriges vackraste bygd, hittar till Boråshallen, vem vet? Uppkast är hur som helst satt till kl. 16.04.

Apropå ”attraktiv” så spelar Wetterbygden Stars just nu en attraktiv basket, så pass attraktiv att man lyckats vinna de två senaste matcherna mot i tur och ordning BC Luleå och Köping Stars. Allra attraktivast var det mot BC Luleå i en match där Stars före matchen snällt fick finna sig att vara ”underhund”, en position/situation som vi egentligen tror passar Stars ganska bra. I just denna roll har man kanske presterat sin bästa basket för säsongen, så även senast det begav sig mot Borås Basket i just Boråshallen. Då ledde man med fem poäng under halvtidsvilan för att sen förvisso rasa ihop under andra halvlek. Ingen behöver dock tvivla på vem som är favorit respektive ”underdog” under lördagen och som sagt: ett utgångsläge som bör passa Stars bra.

Så många ras har det inte blivit för Wetterbygden Stars under säsongen och kanske är den ”höga lägstanivån” en av anledningarna till varför man för tillfället förfogar över en av slutspelsplatserna, ett slutspel som drar igång i slutet av mars. Det betyder att man nu kan spela förhållandevis avslappnat, och definitivt i rollen som ”underdog”, i en match som den idag mot Borås Basket gör naturligtvis laget än mer farligt när det nu endast återstår sex omgångar av grundserien.

Borås Basket kommer (som vanligt) från en skyttefest på bortaplan mot Jämtland Basket där man fick se sig besegrade efter förlängning. Trots stort underläge i början av tredje perioden så vägrade laget att vika ned sig utan bjöd istället på tuffast tänkbara motstånd hela vägen in i det berömda kaklet. Vid detta laget vet alla vilken oerhörd kapacitet Borås Basket besitter i anfallsväg men lika imponerad blev vi av lagets försvarsspel senast dagens bägge lagen gjorde upp i Huskvarna Sporthall. Utmaningen för Borås Basket, för att i sin tur utmana fullt ut mot det hägrande SM-guldet, är kanske att bli mer konsekventa i sitt försvarsspel och verkligen ”ta ansvar” för detsamma kväll in och kväll ut – lyckas man med det så har man alla andra verktyg att kunna gå riktigt, riktigt långt i vår.

Wetterbygden Stars kommer återigen i spel utan Mantas Griskenas vars fotproblem vägrar ge med sig. I övrigt är det ett manskap som, stärkta av den senaste tidens prestationer med tillhörande resultat, kommer till Boråshallen för att sig an både ett hemmalag och x antal tusen personer på läktaren.

Älskar man inte denna sorts utmaning så är man med största sannolikhet i fel bransch.

Borås Basket-Wetterbygden Stars
Lördagen den 16 februari
Boråshallen
16.04

Ingen möjlighet att se matchen LIVE i Borås? Lugn, du kan nu köpa hem matchen via länken nedan – följ instruktionerna i länken.

https://sblplay.se/