När Wetterbygden Stars i eftermiddag äntrar parketten i vad som måste betraktas som en av Sveriges få basketarenor värd namnet, Stadium Arena, så gör man det inför en förmodad fullsatt salong. I eftermiddag firar nämligen de regerande svenska mästarna att sin arena fyller 10 år. Samtidigt under dessa festligheter kommer man ta tillfället i akt och tacka av en av sina, och svensk baskets, största profiler genom åren, David Bergström genom att hissa hans tröja i taket.

Senast lagen möttes var på Stars hemmaplan i Huskvarna Sporthall i vad som då var en match i åtminstone en halvlek (41-44). I den tredje perioden kom sen Norrköping Dolphins ut och gjorde 28-17 och det är väl just det som är grejen med lag som Norrköping Dolphins och alla de andra lagen i det övre tabellskiktet: det går inte att slappna av en minsta lilla sekund utan att det bokstavligen smäller till.

Precis som för Stars så kommer Dolphins från en match de senaste dagarna. I torsdags var man i Täljehallen för ett riktigt prestigemöte mot antagonisten Södertälje Kings. Länge såg det ut som att man skulle klara av att åstadkomma det som inte många andra lyckats med denna säsong men till slut var det ändå hemmalaget som kunde knipa segern och därmed bibehålla sitt imponerande facit (13-1). Då, och precis som i den senaste matchen mot Stars, hade Dolphins i amerikanen Shakir Smith en av sina mest framträdande spelare med sina 23 poäng och 75 procentigt trepoängsskytte. Att annars prata om enskilda individer i Norrköping Dolphins känns en aning ”onödigt” för alla som är någorlunda insatt i herrbasket i vårt avlånga land, vet att coach Adnan Chuk förfogar över några av det bästa Basketsverige någonsin skådat med en viss Joakim Kjellbom i spetsen.

Nu är det ju inte som så att Wetterbygden Stars är direkt ”tappade bakom vagnen” dom heller. Ju längre in i säsongen man nu tagit sig – ju mer respekt har Boris Balibreas mannar hunnit skaffa sig bland sina konkurrenter – inklusive dagens motståndare som kategoriserar Stars som en både svår och välspelad motståndare. För att Norrköping Dolphins ska fortsätta att tycka detta någon gång vid 18-tiden ikväll så gäller det för Jonathan Peleg och Co att sätta försvarsspelet från matchminut ett och hela vägen in i mål – här finns inga utrymmen ”whats so ever” att gå bort sig – det blev vi som sagt varse i den tredje perioden i lagens senaste möte.

Wetterbygden Stars kommer till spel bara 44 timmar efter att man gått i mål i den senaste matchen, den mot Uppsala Basket på hemmaplan i fredags. I den matchen visade laget vad man är kapabel till i försvarsspelet (man höll en av seriens starkaste och svårstoppade duos, Cannefax/Nordström, på 16 poäng) och kan man komma upp i den nivån (och addera en stark och kollektiv defensiv returtagning på det) så kommer man ge sig själva chansen att tävla med stora och mäktiga Norrköping Dolphins i deras egna stora och lika mäktiga Stadium Arena.

Dagen till äran bjuder Norrköping Dolphins på fri entré – någon från Sveriges vackraste bygd som hugger på det erbjudandet och åker upp för att stötta laget på plats?

Norrköping Dolphins-Wetterbygden Stars
Söndagen den 9 december
Täljehallen
16.04

Ingen möjlighet att se matchen LIVE i Norrköping? Lugn, du ser matchen på via länken nedan. Swisha 990 kr till 123 215 6735 så skickar vi över koden som berättigar dig tillgång till ALLA matcher i SBL under säsongen 2018-2019. Glöm inte att skicka ett sms till 0708-941106 när du swishat så att vi vet när att skicka över koden.

https://sblplay.se/