Efter den sköna segern mot Norrköping väntar nu ännu ett tufft möte då kosan under söndagen ställs söderut för möte med Svenska Basketligans skånska representant, IK Eos från Lund.

Eos Lund har, precis som Sparks, spelat sex matcher med tre vinster och tre förluster som utdelning. Laget leds, poäng- och effektivitetsmässigt, av en mycket stark och rutinerad trojka bestående av danska guarden Ida Tryggedsson Preetzman, amerikanskan Leah Scott och slovenskan Dubranka Dacic.

Danska Ida, som bl. a. hunnit med proffsspel i Frankrike och Spanien och representerat danska landslaget i såväl ungdoms- som seniorsammanhang, snittar 18 poäng, är farlig från alla distanser, och har tre assists per match.

25-åriga Leah Scott kommer närmast från Australien men har också hunnit med en vända i Europa, Tjeckien, och är en atletisk forward som också ligger på en snittpoäng runt 18. I förra helgens viktoria mot Uppsala Basket noterades Leah för fantastiska 34 poäng, så formen är det inget fel på.

Tillsammans med tvåmeterscentern Dubranka Dacic bildar nämnda duo en centrallinje som är svår att bräcka. Dubranka anlände till de skånska slätterna med 15-årigt proffsspel i Europa som tungt bagage; mestadels i Italien men även Spanien, Ryssland och Turkiet har fått njuta hennes insiderepertoar. ”Bara” 11 poäng per match i snitt, men samtidigt dryga 9 ribbor och ett ”stort” försvarsspel – hon är dessutom en ”lirare” som kan hitta fria medspelare på ett utmärkt sätt. Även Dubranka hade krutet torr mot Uppsala Basket; 23 poäng på kontot. Samtliga tre har även en ”äcklig” effektivitet – alla över hälften satta från tvåpoängsavstånd och Ida en av seriens vassaste från trepoängsland.

När lagen möttes för knappt tre månader sedan i försäsongsturneringen John Bauer Cup var det Eos Lund som drog den längsta stickan, och med just nämnda tre spelare som huvudrollsinnehavare. Några spännande frågor under söndagens drabbning är vem som ska vinna kampen i färgen – storspel senast från både Dubranka och ”Lollo” Halvarsson, på vilket sätt Stephanie Gardners inträde i Sparks förändrar matchbilden ur ett guardperspektiv och hur Sparks ska lyckas bemästra Leah Scott samt hur Eos Lund i motsvarande mån hanterar Sparks trepoängsskytte, faktorer som hade en avgörande betydelse för de båda lagen vid segrarna senast.

Sparks mår naturligtvis mycket väl efter Norrköpingsmatchen som gav många positiva svar, men detta är nu historia. Vi lägger intrycken i den positiva erfarenhetssäcken och försöker använda det som en språngbräda mot nya fina prestationer. Veckans träningsinsatser bådar gott (även om en del sjukdomar gäckade laget under torsdagen) för en prestation som, för ett lyckat utfall, minst behöver vara i paritet med gångna helgens.

Vi siktar definitivt på att vara det första av de båda lagen att nå upp till fyra vinster.

Eos Lund-Wetterbygden Sparks
Söndagen den 9 december
Eoshallen
16.00

Ingen möjlighet att se matchen LIVE i Lund? Lugn, du ser matchen på via länken nedan. Swisha 699 kr till 123 215 6735 så skickar vi över koden som berättigar dig tillgång till ALLA matcher i SBL under säsongen 2018-2019. Glöm inte att skicka ett sms till 0708-941106 när du swishat så att vi vet när att skicka över koden.

http://basketligandam.se/webbtv/