Efter den nesliga avslutningen i fredags på hemmaplan mot BC Luleå får Wetterbygden Stars en snabb möjlighet att ”glömma och gå vidare”. Redan under tisdagskvällen befinner sig laget dryga 85 mil hemifrån när man gästar Jämtland Basket i deras ”Nya Sporthallen”. Senast lagen möttes vann Jämtland Basket i Huskvarna Sporthall 93-62 vilket naturligtvis innebär att dom får ikläda sig favoritrollen även i kvällens match.

Jämtland Basket förfogar i vårt tycke över hela SBL:s MVP så här långt. I Evariste Shonganya har den sportsliga ledningen i Jämtland Basket hittat en spelare som verkligen är något utöver det vanliga. Med dryga 20 poäng och 14 returer och en effektivitet som någon inte ens är i närheten av (28.7 per match), så har han bevisat för sin omgivning att han verkligen är ”the real deal”. Evariste Shonganya till trots: Jämtland Basket är så mycket mer. Här hittar vi en viss Adam Rönnqvist som bytt Luleå mot Östersund och som inledningsvis visat vilket skarprättare han kan vara. I energiknippet Teyvon Meyers har man en spelare som, på gott och ont, kan dyka upp på de mest osannolika platserna och momenten under matcherna, en potentiell ”x-faktor” för hedcoach Gehrke och hans lag. Bekymret för Meyers är att han ibland som sagt, för att citera hertig av Västergötland, prins Daniel, kan vara lite ”all over the place” – kan han kanalisera all sin energi i en bestämd riktning framöver, så kommer han bli en än större tillgång för sitt lag vart det lider.

I Nicholas Paulos har man en av SBL: s absolut bästa trepoängsskyttar, dryga 53 procent från nedre delen av stan är siffror som talar sitt tydliga språk. Och som kronan på verket, hövdingen ”himself”: RT Guinn. Här har Jämtland Basket en förstafemma som åtta dagar i veckan skulle kunna aspirera på hela SBL: s mest talangfulla och respektingivande, en förstafemma som med SBL-mått får anses vara mer eller mindre komplett.

Den, och resten av Jämtland Basket, har dock en akilleshäl så här långt in i säsongen: försvarsspelet. Här är definitivt något som Wetterbygden Stars skulle kunna utnyttja till sin fördel men då krävs det naturligtvis att man skjuter bollen betydligt bättre än vad som var fallet senast mot BC Luleå. Kan man istället göra som man gjorde mot Umeå BSKT för en vecka sedan där man ett tag bara träffade ”garn hela dan” i kombination med ett prickfritt försvarsspel, så kanske, kanske detta kan gå vägen. Vi måste ha i åtanke att Wetterbygden Stars verkar vara ett lag som trivs på bortaplan då lagets alla viktorior hitintills plockats på just bortagolv.

Exakt hur Wetterbygden Stars formerar trupperna avgörs först under matchvärmningen på matchdagen men det är ju inga hemligheter vid detta laget att frågetecknen handlar om Waly Niang, Mathias Liljeqvist och Guim Exposito. Den som ligger närmast tillhands för spel är Guim Exposito som verkar bli allt bättre i sin magmuskel, men där lagledningen inte kommer ta några risker med den gode Exposito.

Jämtland Basket-Wetterbygden Stars
Tisdagen den 6 november
Nya Sporthallen, Östersund
19.04

Ingen möjlighet att se matchen LIVE i Östersund? Lugn, du ser matchen på via länken nedan. Swisha 990 kr till 123 215 6735 så skickar vi över koden som berättigar dig tillgång till ALLA matcher i SBL under säsongen 2018-2019. Glöm inte att skicka ett sms till 0708-941106 när du swishat så att vi vet när att skicka över koden.

https://sblplay.se/