Matchserien mellan Wetterbygden Stars och Köping Stars har kommit och bli en alldeles speciell matchup mellan två verksamheter som, förutom att dom delar ”efternamn”, också nu stött på varandra så många gånger genom åren att vi snart måste börja prata om ”The Battle Of The Stars” som en följetong. När det nu vankas ”Season 3 – Episode 3” så gör vi det genom att konstatera att upplagan av stjärnor hemmahörandes i Sveriges vackraste bygd har 2-0 i inbördes möten att gå på.

Premiäravsnittet av ”The Battle Of The Stars – season 3” lockade fulla hus i svårspelade Karlsbergshallen uppe i Köping. Matchen då gick i komedins tecken (i alla fall om man sympatiserade med bortalaget vid det aktuella tillfället) och var en match, med tillhörande matchutgång, som inte många (om ens någon) hade räknat med. Wetterbygden Stars skaffade sig där och då ett monumentalt grepp om den ack så viktiga detaljen ”inbördes möten” (som lämpas om två lag hamnar på samma antal segrar i en sluttabell) genom att vinna med hela 43 poäng (98-55).

Om första matchen var en komedi så var uppföljaren i Huskvarna Sporthall en riktig rysare. Länge, länge dikterade hemmalaget villkoren innan Köping Stars nye amerikan, Devin Sibley, iklädde sig huvudrollen och såg ut att ha skjutit sitt lag till seger med bara sekunder kvar av matchen. Från nästan ingenstans dök då hemmalagets Joaquin Portugues upp och ville ha ett finger med i spelet. Med bara tiondelar kvar av matchen petar han i matchens sista två poäng vilket i första hand betydde seger och i andra hand innebar att första segern uppe i Köping blev om möjligt än viktigare eftersom man nu kommit att ståta med ett ”record” på 2-0 och + 45 poäng i målskillnad lagen emellan.

Om vi nu hunnit avverka både en komedi och en rysare, vad kan vi då förvänta oss på lördag?

Ja, det är väl ingen alltför vågad gissning att det lutar åt en riktig dramthriller denna gång. Bägge lagen har (ofrivilligt) tvingats till ytterligare rockader bland sina respektive skådespelare. I Köping Stars har Ronnie Boggs, nämnde Devin Sibley och Juan Cabot fått tacka för sig av olika anledningar medan Carl Engström försvunnit från Wetterbygden Stars. Bägge lagen går därmed i väntans tider och det återstår att se om något av (eller bägge?) lagen hinner få sina nya potentiella huvudrollsinnehavare klara till lördagens match. Både James Kevin Demery (Köping Stars) och Kyle Rowley (Wetterbygden Stars) önskar naturligtvis inget annat än att kunna börja spela ut sina repliker för att imponera på både publik, regissörer, medspelare och kritiker.

Oavsett vem eller vilka som kommer till spel på lördag eftermiddag i respektive lag så kan vi vara överens om en sak: lyckas Wetterbygden Stars vinna även detta tredje möte så har man också lyckats skapa en distans till Köping Stars i tabellen som måste anses vara klart….. ”fördelaktig”. Samma tabell, med tillhörande spelprogram, har obönhörligen sakteliga börjat räkna ner dagarna till det stundade slutspelet…..och vem vill inte vara med där? Frågan är om det någon gång funnits så mycket i potten inför ett avsnitt av ”The Battle Of The Stars” som det gör nu på lördag?

Köping Stars-Wetterbygden Stars
Lördagen den 5 januari
Karlsbergshallen
16.04

Ingen möjlighet att se matchen LIVE i Köping? Lugn, du ser matchen på via länken nedan. Swisha 990 kr till 123 215 6735 så skickar vi över koden som berättigar dig tillgång till ALLA matcher i SBL under säsongen 2018-2019. Glöm inte att skicka ett sms till 0708-941106 när du swishat så att vi vet när att skicka över koden.

https://sblplay.se/