Efter debaclet i den andra perioden senast hemma mot Jämtland Basket så är det säkerligen många som är nyfikna på om Wetterbygden Stars har den mentala styrkan som krävs för att resa sig efter en sådan snyting. På tisdagskvällen kommer ett första svar när laget beger sig upp till Karlsbergshallen för säsongens första möte mot det som blivit något av en (positiv) antagonist, Köping Stars.

Köping Stars lyckades precis med det som Wetterbygden Stars lyckades med innan dess, nämligen att besegra BC Luleå i den första matchen för säsongen. Det som skiljde segrarna åt är att medan Wetterbygden Stars tog sin på bortaplan uppe i Luleå Energi Arena, så tog Köping Stars sin hemma i Karlsbergshallen. Att Köping Stars vinner hemma i Karlsbergshallen kommer garanterat inte vara någon engångshändelse utan här har man en hemmaplansfavör som kanske inte går att finna på så många andra ställen runtom i Basketsverige: en högljudd, patriotisk och hängiven hemmapublik.

Precis som Wetterbygden Stars så har Köping Stars bytt en del personal från fjolåret i Superettan. Tillbaka i Köping-linnet är en viss Ronald Christopher Boggs. Ronnie Boggs har förvisso varit på ett par utflykter under åren men alltid haft en viss förkärlek att komma tillbaka till Köping, så även denna säsong. Precis som vanligt har hela staden Köping tagit emot Ronnie Boggs med öppna armar och framgången lät inte vänta på sig speciellt länge eftersom han blev lagets bästa poängplockare i segermatchen mot BC Luleå. Kvar från ifjol är också en av seriens absolut bästa playmakers i form av Aleksa Solevic och vad han är kapabel till lär inte ha undgått vare sig nya eller gamla spelare i Wetterbygden Stars utifrån det vi hunnit se under försäsongen.

I Wetterbygden Stars går ett par spelare en kamp mot klockan. Mantas Griskenas har återvänt i träning efter att ha legat utslagen i drygt tio dagar med ett elakt virus medan Raheem Johnson väntar på sitt arbetstillstånd från Migrationsverket. Sedan tidigare vet vi att även Mathias Liljeqvist succesivt börjat återvända till träning med full kontakt men här är prognosen att han blir borta ytterligare någon tid.

Om man i efterhand skulle försöka på sig en förklaring till vad som egentligen hände i lördags hemma mot Jämtland Basket när man alltså tappade en ledning på två poäng efter en period till underläge i halvtid med 31 poäng, så skulle det kunna vara just ovanstående: med spelare som Mantas, Raheem och Mathias Liljqvist i laguppställningen så förfogar man naturligtvis över ett helt annat djup och bredd och blir inte lika sårbar när andra nyckelspelare hamnar i foulproblem – att få ovanstående trio i spel snabbast möjligt är naturligtvis därför av högsta prioritet i Wetterbygden-lägret samtidigt som alla tre ”ärenden” är omständigheter som man inte ensam råder över.

Ifjol marknadsfördes matcherna mellan Köping Stars och Wetterbygden Stars som ”The Battle of The Stars” och det finns väl all anledning att tro att även årets tillställningar lagen emellan kommer bli några riktiga ”battles” – här har vi två lag, två organisationer som tidigt på säsongen vill göra allt i sin makt för att märka upp sitt revir.

Köping Stars-Wetterbygden Stars
Tisdagen den 2 oktober
Karlsbergshallen
19.04

Ingen möjlighet att närvara i Karlsbergshallen? Lugn, du ser matchen på SBL Play (sblplay.se) genom att köpa hem ett säsongskort för 990 kr – maila till info@wbbasket.se så skickar vi ut koden som berättigar tillgång till ALLA (inkl slutspel) matcher, inte bara Wetterbygden Stars matcher, utan ALLA matcher säsongen 2018-2019!