Efter förra helgens sköna Sparksviktoria ställs nu färden återigen västerut, denna gång mot ”basketfästet” Kinna för kamp mot Mark Basket. Kan Wetterbygden Sparks möjligtvis knipa andra raka segern? Någon gång vid 18-tiden ikväll har vi svaret.

Mark Basket är överlägset det mest ”hemvävda” laget i årets SBL. Utöver amerikanska importen Kayla Roberts innehåller laget tre spelare med utomsockens moderklubb, som dock tillbringat tre år på RIG Mark, medan övriga spelare basketfostrats i antingen Sätila eller Marbo. Det måste skrivas vara en spännande och lovvärd satsning på ”lokala” svenska baskettalanger. Produktionsmässigt domineras Mark Basket, som sig bör, av Kayla Roberts med 16 poäng per match med dryga 40 %-ig utdelning från både två- och trepoängsdistans. Kayla ligger även i lagtopp vad gäller returer och steals – självklart en spelare som behöver hållas i strama tyglar. Bakom Kayla fördelas gracerna mer jämt så det gäller att vara vaksam på vem av hemmaspelarna som har ”dagen”. Laget är förhållandevis kort och kännetecknas av ett snabbt och rörligt spel med hög intensitet och tufft försvarsspel.

För Wetterbygden Sparks, som har en rejäl hunger för att fixa andra raka, gäller det att vara med från start, kontrollera motståndarna i försvarsarbetet och verkligen försöka nyttja längdövertaget. Returtagningen är en match i matchen som vi bara måste plocka hem. Träningsveckan har varit bra och vi hoppas kunna vända åter till bygden med den första bortasegern i bagaget.

Mark Basket-Wetterbygden Sparks
Söndagen den 4 november
Kinnahallen
16.00

Ingen möjlighet att se matchen LIVE i Kinna? Lugn, du ser matchen på via länken nedan. Swisha 699 kr till 123 215 6735 så skickar vi över koden som berättigar dig tillgång till ALLA matcher i SBL under säsongen 2018-2019. Glöm inte att skicka ett sms till 0708-941106 när du swishat så att vi vet när att skicka över koden.

http://basketligandam.se/webbtv/