BG Luleå kommer på besök med en massa talang och erfarenhet i bagaget. Att få möta landslagsmeriterade spelare och ett lag som toppade Basketettan Norra är bara inspirerande och roligt för oss. Luleå är definitivt en utmaning för Sparks men det är ju detta vi spelat för hela hösten. Att få lära oss mer och möta bättre motstånd är kärnan i vår satsning.

Nyttig vecka

Sedan den inledande förlusten mot Central i lördags har det hänt många positiva saker i Sparkslägret. De lärdomar vi fick med oss från den matchen har gjort att vi arbetat mycket med vår utvecklingsprocess både genom att vässa delar i träningen men också inne i teorilokalen. Vi har blivit tydligare gentemot varandra i vad som är viktigt för att vi ska steg i utvecklingen och vi börjar ställa sunda krav på oss själva. Utvecklingen går åt rätt håll.

Tuffa matcher

I januari månad har vi ett tufft schema med fyra matcher mot de tre bästa lagen från den norra Basketettan. Sätter vi det i ett perspektiv handlar det för Sparks om att göra arbetet på träningar och ta varje chans vi kan till utvecklingen genom lärdomar och upplevelser från matcherna.

”- Vi fokuserar på att göra alla saker vi själva kan påverka på bästa sätt. Skulle motståndet sen vara bättre så är det så, men kan vi göra saker som att följa vår plan, jobba på returer, springa smart och snabbt, vara rätt i defensiva positioner och kommunicera tydligt tror vi att vi ändå kan känna att vi vinner. Vi vet att vi kan spela bra basket.” säger Johan Enbom

Matchen på lördag har alla förutsättningar att bli riktigt underhållande med flera spännande talanger i båda lagen.

Många på väg

Denna vecka har det börjat ”klicka” för flera av spelarna. Det är fler som börjar få ordning på sitt spel och vågar ta för sig på ett annat sätt än tidigare, vilket givetvis är både roligt och spännande. Samtidigt med detta har vi också spelare som är på gång tillbaka i spel efter sjukdom eller rehabträning. Andrea Bolstad Raa (sjukdom) tränade för fullt igår efter att varit sjuk en vecka. Anna Dahl (fot) börjar stegra sin träning rejält. Ellinor Berglund (knä) kommer troligen till spel redan på lördag efter ett 11 månaders uppehåll. Detta ökar både konkurrenssituationen och vår slagkraft. Vilka som kommer till spel på lördag avgörs på träningen fredag.

Uppkast i Arenan kl. 17:00 Lördag 17 januari. Kom och Heja!